Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Célok:
"A pályázatokban a megújuló energiatechnológiák mezőgazdaságba vagy erdőgazdaságba történő beépítését kell demonstrálni azért, hogy a villamos energia, fűtés, hűtés, hulladék és talaj menedzsment szükségleteit kielégítsék. A megoldásoknak kombinálniuk kell a különböző megújuló energiaforrásokból származó, innovatív megújuló, körkörös és regionális értékláncokat, és a megfelelően alkalmazott tárolási megoldásokat annak érdekében, hogy szezonokon átívelően szén-dioxid-mentessé tegyék a mezőgazdasági és erdőgazdálkodási folyamatokat, figyelembe véve a hibridizációnak való kompatibilitást.

Továbbá, a következő két lehetőség közül eggyel foglalkozni szükséges a pályázatok keretében:
- Mezőgazdasági vagy erdőgazálkodásból származó hulladékok helyszíni átalakítása megújuló energiahordozókká, például moduláris, lassú hőbontású egységekkel, megújuló energiát használva a folyamat energiaszükségletének kielégítéséhez.
- Megújuló energián alapuló mezőgazdasági protokollok kidolgozása többszörös, valamint talajtakaró termesztéshez és/vagy vegyes termesztéshez, ami növeli a szénmegkötést és a talaj szerves anyagát, ezenkívül csökkenti a peszticideket, kombinálva a helyszíni, megújuló energiahordozókká való átalakítással, például biogáz előállítás, körkörös megközelítéssel a talaj tápanyagokat és a szenet illetően."
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL5-2022-D3-02-07
Státusz: nyitott

Határidő: 2022. 10. 27.

Keretösszeg: 15 000 000 euró
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:
Profitorientált társaságok részére 70%, nonprofit szervezeteknek 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Nonprofit szervezet (civilszervezetek), Nonprofit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)

Konzorciumi előírás:
A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.
https://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/4904

https://pafi.hu/palyazat/megujulo-energia-integralasa-a-mezogazdasagba-es-az-erdogazdalkodasba