Pályázat az EFOTT fesztiválon való megjelenésre

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), illetve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója(EFOTT)a társadalmi önszerveződések fontos ifjúsági, szociális és kulturális szerepét felismerve pályázatot ír ki civil-, társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok,felsőoktatási intézmények, és a mellettük tevékenykedő ifjúsági szervezetek, határontúli szervezetek, valamint az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek részére az EFOTT fesztiválon történő megjelenésre. A pályázaton olyan szervezetek vehetnek részt, melyeknek célcsoportja elsősorban az ifjúsági korosztály és tevékenységük közvetlenül érinti a fiatalok érdeklődési körét, szükségleteit, szociális és mentálhigiénés problémáit, vagy a fiatalok számára fontos értékeket képviselnek, információkat továbbítanak.

A fesztiválra a következőkategóriákban pályázhatnak a szervezetek:

  1. kategória: olyan civil szervezetek, amelyek a fesztivál alapvető, nélkülözhetetlen szolgáltatásainak, vagy azok egy részének biztosításában kívánnak önkénteseik révén részt venni.
  2. kategória: olyan szervezetek, amelyek az EFOTT Fesztiválon önmaguk jobb megismertetése, bemutatása, saját szolgáltatásaik népszerűsítése, működésükkel kapcsolatos információk továbbítása céljából kívánnak megjelenni.
  3. kategória: olyan szervezetek, amelyek alapvetően valamely felsőoktatási intézményhez kapcsolódnak (Hallgatói Önkormányzatok, Öntevékeny Körök, Szakkollégiumok), és céljuk saját intézményük, tevékenységük szélesebb körben történőbemutatása.
  4. kategória: olyan politikai pártok ifjúsági szervezetei, melyek országgyűlési képviselettel rendelkeznek és szeretnék bemutatni tevékenységüket. A jelentkezés feltétele a szervezet alapító okiratának vagy alapszabályának megküldése. Továbbá kérjük azon szervezeteket, akik közvetlenül nem állnak kapcsolatban a fent említett politikai pártokkal, de be kívánják nyújtani pályázatukat, csatolják a valamelyik párt által aláírt befogadó nyilatkozatukat.
  5. kategória: olyan határontúli szervezetek, amelyek kötődnek a határon túli magyar nyelvű képzéssel rendelkező felsőoktatási intézményekhez, vagy fő tevékenységi körük a határontúli magyar hallgatók érdekvédelme, a közösségépítés segítése.

forrás, bővebben: efott.hu