A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ZeneKaraván elnevezésű zártkörű színházi előadása

A 30 perces előadást kis létszámú csoportoknak mutatjuk be, ami pedagógus vagy a gyerekeket jól ismerő segítővel együtt legfeljebb 9 fő lehet, így az előadások, mindig személyes hangvételűek és a legzárkózottabb gyerekek is könnyen feloldódnak.
Az előadás egyszerűsége lehetővé teszi, hogy a gyermekek nagyon finom, érzékeny módon használják az érzékszervi észlelésüket. A játék lehetőséget hagy az improvizációra is, így megfelel egy ilyen speciális közönség elvárásainak.

Célunk, hogy az előadás minél több intézménybe eljusson és találkozhassunk olyan gyermekekkel, akiknek örömet szerezhet a közös játék, és akik akadályozottságuk okán nem vagy csak nehezen juthatnak el más hasonló élményt biztosító eseményre.

Programkiírás intézmények számára

A programban résztvevők köre:
Minden olyan intézmény és szervezet jelentkezhet, ahol a speciális törődést igénylő gyermekek gondozása napi rendszerességgel történik (gyermekotthon, nappali tagozatú tanintézmény, óvoda, alternatív fejlesztő, stb.).
A program a befogadó intézmények számára ingyenes.

A programban való részvétel tudnivalói és feltételei:
Az előadás olyan gyermekeknek szól, akiknek a biológiai és kognitív érettségi kora 3 – maximum 19 év. Az értelmi sérülés foka legalább az enyhétől a legsúlyosabbig tart, de az előadás közönségének pontos meghatározásához egyéni konzultációra van szükség.

Az előadás minimális helyigénye 16m2, illetve szükséges egy öltözőnek alkalmas zárható helyiség.

Az előadást kis létszámú csoportoknak mutatjuk be naponta legfeljebb két alkalommal. Az intézmény méretétől függően annyi előadásnapot szervezünk, ahány érintett csoport van az adott helyen.
Az előadásnapok nem feltétlenül egymást követő naptári napokat jelent. Az előadások szervezése minden esetben az intézménnyel történő egyeztetés alapján történik.
Két éven belül ugyanabban az intézményben az előadást nem játsszuk újra. A programra való jelentkezés ideje folyamatos.
A pályázatok beküldőit értesítjük az elbírálás eredményéről és a befogadó intézményekkel az együttműködési nyilatkozat elfogadását követően kezdjük szervezni az előadásokat.

A program elérhetősége:
http://pirosorr.hu/zenekaravan-2/


A jelentkezési űrlap linkje:
https://forms.gle/dZVFYKgWjJGuadTF6