A 2024. április 18-ig folyamatban lévő pályázat azokra a nem lakás céljára szolgáló helyiségekre került kiírásra, amelyekre a korábbi meghirdetéskor nem érkezett be pályázat, vagy azóta jelölte ki erre a célra a Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottság.

A részletes pályázati felhívás ingyenesen letölthető a Józsefvárosi Önkormányzat honlapjáról (Helyiség- és telekpályázatok) és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. (JGK) honlapjáról.

A pályázat benyújtására kizárólag elektronikus úton van lehetőség a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. honlapján erre a célra létrehozott linken: https://www.jgk.hu/257-hg-020

Az ajánlattétel leadásához a fent jelzett űrlap kitöltése szükséges, amelyhez kötelezően csatolandó a szakmai terv (a megadott struktúrában elkészítve), ugyanakkor az egyéb nyilatkozatokat és igazolásokat csak a nyertes ajánlattevőnek kell bemutatni.

A nyertes ajánlattevők részére az ingatlanokat határozott időre, 5 évre adja bérbe az Önkormányzat, amely időtartam egyszer meghosszabbítható.

Mivel az Önkormányzat ezeket a helyiségeket a jelenlegi állapotukban kívánja bérbe adni, így a helyiségek minimális bérleti díja nem piaci alapon lett meghatározva (hanem az adott helyiség jelenlegi közös/üzemeltetési költségének összegével azonosan), ezért a felújítás összegére vonatkozó bérbeszámításra nem lesz lehetőség.

Ki pályázhat?

A pályázaton az az önkormányzati feladatokat és célokat ellátó személy vehet részt, aki/amely:

  • természetes személy
  • egyéni vállalkozó vagy
  • legalább egy éve bejegyzett és működő, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontja szerinti átlátható szervezet.

A szervezet érvényesen akkor pályázhat, ha a szervezet a saját profiljának megfelelő, a kerület számára is hasznos feladatokat vállal, hozzájárulva Józsefváros fejlődéséhez, a kulturális és közösségi élet színesebbé tételéhez.

forrás, további információk: jozsefvaros.hu