„Mi lenne, ha a szülés után ott folytathatnám a munkát, ahol abbahagytam?” – kérdezi Nóra a JÓL-LÉT Alapítvány filmjének várandós főszereplője, aki szülés utáni munkavállalási lehetőségeit mérlegeli.

http://www.youtube.com/watch?v=fXwySUDkwk0&feature=results_video

Ismerős az élethelyzet?

Ha Veled megtörtént, hogy GYES, GYED, GYET után könnyedén fogadtak vissza régi állásodba illetve zökkenőmentesen tudtál beilleszkedni új munkahelyeden, akkor ezt írd meg nekünk! Történeteddel már be is nevezted munkahelyedet a „Visszafogadó munkahely díj”-ra.

Pályázatunk célja, hogy bemutassuk azokat a munkahelyeket, amelyeknél a visszafoglalkoztatás nem probléma, valóban örülnek annak, ha a korábban már jól teljesítő kollégájuk a gyermekvállalást követően is náluk folytatja pályafutását, vagy nyitottak a kisgyermekes munkavállalók foglalkoztatására. Tapasztalataikkal más vállalatokat is segíthetnek abban, hogy hátat fordítva a sztereotípiáknak segítsék az anyák munkába való visszatérését

Amennyiben munkahelyed atipikus foglalkoztatási forma biztosításával segítette beilleszkedésedet, azt feltétlenül írd bele a történetedbe, hiszen így példát találhatunk olyan vállalatokra, cégekre is, amelyeknél a részmunkaidő, rugalmas- vagy távmunka, vagy akár job-sharing megoldás kitűnően működik a GYES-ről, GYED-ről, GYET-ről visszatérő munkavállalók számára.

A munkáltatókra beérkező nevezések értékelési szempontjai között figyelembe vesszük az adott munkáltatóra leadott szavazatok számát, az intézkedések minőségét – a munkáltató lehetőségeinek figyelembe vételével. A díjak odaítélése során a munkáltatók valós lehetőségeiből indulunk ki, ennek megfelelően a munkavállalóval való konstruktív együttműködésben, az esetlegesen fellépő nehézségeket is sikeresen kezelő törekvéseket és jó gyakorlatokat megvalósító, a GYES-ről, GYED-ről GYET-ről visszatérő munkavállalóit megbecsülő munkáltatókat díjazzuk. Ezért kérjük, a pályázókat a valódi erőfeszítések, a fellépő nehézségek megfogalmazására is, hiszen ezek megoldása is jó gyakorlat lehet a munkáltatók számára.

A pályázat eredményeként két kategóriában osztunk díjat:

  • Legnépszerűbb visszafogadó munkahely díj

Az a munkahely kapja meg a címet, amelyről a legtöbb visszatérő szülő (anya és apa) írta meg pozitív történetét.

  • Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely díj

Ezt a címet az a munkahely kapja, amelynél – méretből vagy tevékenységből adódóan – kevés vagy egy visszafoglalkoztatott anya tud pályázni, mégis a történetből kiderül, hogy a munkaadó mindent megtett annak érdekében, hogy visszatérő munkavállaló számára megfelelő feltételeket és lehetőségeket tudjon biztosítani.

A díj egyben egy presztízsértékű megbecsülés, amely az álláshirdetésekben, a munkáltatói kommunikációban megjeleníthető érték.

A nevezést a munkavállalók adhatják be online nevezési lapon 2013. június 18-ig, amely az alábbi linken elérhető:

Munkám visszavár – nevezési lap

További információ kérhető: Szokoli Bernadett, marketing@jol-let.com email címen.

A pályázat eredményének kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra a JÓL-LÉT Alapítvány Befogadó munkahelyi gyakorlatok című konferenciáján kerül sor 2013. június 25-én sajtótájékoztató keretében.

Mert a nők sikeres munkaerő-piaci visszatérése közös ügy – mutassuk meg, hogy fontos.