Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Tematéka

Tartalom


Folyamatosan keresünk szerkesztőket a nonprofit.hu tematikus mellékleteihez!

Mi ez?
  >>> A nonprofit.hu egyre több tematikus mellékletet kíván elindítani. Olyan civilszervezetek, magánszemélyek jelentkezését várjuk, akik - együttműködésben a nonprofit.hu-val - vállalnák egy tematikus melléklet szerkesztését, gondozását valamilyen civil témában.

Miféle együttműködés?  >>> Mi egy kész rendszert adunk, az oldal szerkesztője pedig a tartalmat teszi hozzá. Az általunk kínált rendszert működtetni könnyű, a szerkesztőket folyamatosan segítjük, ha szükséges együtt alakítjuk ki a leendő oldal struktúráját és külsejét.  Az együttműködés része az is, hogy a nonprofit.hu és mellékletei egymás tartalmait felhasználóik számára ajánlják.

Miért éri meg?
>>> Mert bármilyen, a szervezet által fontosnak tartott témában lehet mellékletet indítani. Mert a nonprofit.hu-t naponta ezrek olvassák, akik közül sokakat érdekelhet a jövendőbeli melléklet témája; és mert egy sokak által látogatott tematikus oldal nyomán maga a téma, valamint az oldalt szerkesztő civilszervezet is ismertebb lesz. Nem utolsó sorban az oldalon hirdetések is elhelyezhetők.

Folyamatosan várjuk civilszervezetek jelentkezését; emailben a niokalapitvany@niok.hu, postai úton a NIOK Alapítvány, 1024 Budapest, Margit krt. 43-45. címre. Írják meg milyen témában, milyen jellegű tartalmakkal szeretnének nonprofit.hu mellékletet indítani, írják meg, hogy kik és hányan szerkesztenék, hogy mennyi időt tudnának erre fordítani, milyen gyakran és milyen forrásokból frissítenék az anyagot, és így tovább. Ha pedig kérdésük van, azt is várjuk a fenti címen.

A program részletes leírása

A nonprofit.hu a nonprofit szektorban működő civilszervezetek információs tájékozódását segítő portál. A nonprofit szektorhoz kapcsolódó események, hírek, pályázatok és a szervezetek működését segítő portál a leglátogatottabb hazai civil témájú weboldal.

Szerkesztőségünk a  www.nonprofit.hu weboldalhoz hasonló szerkezetű, online adminisztrációs felülettel rendelkező portálrendszert biztosít olyan civilek számára, akik vállalják egy-egy ágazatban dolgozó civilszervezeteket érintő tematikus tartalom megfelelő összeállítását, illetve folyamatos szerkesztését. Egy-egy témát több szervezet, magánszemély közösen is felvállalhat. 

A technikai rendszer biztosításán túl a www.nonprofit.hu felkínálja saját tartalmai megjelenítésének lehetőségét a partneroldalakon, illetve a partneroldalak tartalmaihoz vezető linkeket helyez el a www.nonprofit.hu oldalon, ezáltal elősegítve a kölcsönös, és a civilszervezeteknek szükséges átfogó információszolgáltatást.


Mit ajánlunk?


Együttműködés tartalmak között

A partneroldalak megjeleníthetik a www.nonprofit.hu tartalmait, illetve a nonprofit.hu is ajánlani kívánja a partneroldalak anyagát a megfelelő rovatokban, így a látogatók azt portálunkról közelítve is megtalálják.
A nonprofit.hu ezen kívül biztosítja az adott területen működő civilszervezetek kereshető adatbázis szintű megjelenítését a partneroldalon együttműködésben a Nonprofit Önarckép adatbázissal. (A nonprofit.hu oldalon található Nonprofit Önarckép adatbázisban jelenleg több mint 13.000 civilszervezet adatai érhetőek el az ország minden részéből, és minden működési területről. Ezeket fogja majd a rendszer a tematikus aloldalakhoz értelmezve szűrni.)

Látogatottság


A www.nonprofit.hu portálról átvezető tartalmi ajánlók elősegítik a partneroldalak látogatottságát.

Technikai rendszer

A technikai rendszer biztosítása az alábbiakat foglalja magában:

  • a megújuló www.nonprofit.hu struktúrájára épülő portálrendszer ,
  • a megújuló www.nonprofit.hu megjelenését követő design, amelynek elemei szabadon módosíthatóak,
  • egyszerűen használható online szerkesztő felület,
  • szerver-és szoftverüzemeltetés,
  • tárhely biztosítása.


A partnerek számára a használatra felkészítő kurzust tartunk.


Mit várunk?

Olyan felkészült, a téma iránt érdeklődő munkatársakkal, önkéntesekkel dolgozó szervezetek jelentkezését várjuk, akik egy-egy tematikus aloldal működtetését folyamatosan, magas szinten el tudják látni.

A szerkesztési tevékenység során :

  • a vállalt témában, civilszervezetek meghatározott csoportja számára az oldalon keresztül folyamatos információszolgáltatást biztosítanak,
  • rendszeresen (legalább heti rendszerességgel) frissítik, gondozzák a hírek, események, kiadványok, tanulmányok rovatokat, további, az ágazat számára fontos információkat szerkesztenek és szolgáltatnak.

Az együttműködést évente értékeljük a partnerekkel közösen, és döntünk a további együttműködésről.


Fenntartás, fenntarthatóság

A NIOK Alapítvány biztosítja a technikai rendszer üzemeltetését.
A partnerszervezet biztosítja a tartalmat és annak szerkesztését.

Mindkét fél saját feladatait önálló forrásból látja el, ezen kívül törekszik közös források felkutatására.
A rendszer létrehozását a Norvég Civil Alap támogatása teszi lehetővé.


A nonprofit.hu -ról


A www.nonprofit.hu  információs portál célja, hogy közös kapcsolódási felületet és a napi működéshez szükséges információkat kínáljon az országban működő civilszervezetek számára, függetlenül azok tevékenységi területétől. 2001 szeptemberi indulása óta a szektor leglátogatottabb internetes információforrása, évi 650 000 - 700 000 látogatást regisztrál.

Elsődleges célcsoportja nonprofit szervezetek munkatársai, akik rendszeresen, munkájukhoz szükséges információforrásként használják az oldalt, viszont információt nyújt a nonprofit szféra iránt érdeklődők (pl. önkéntesek, adományozó cégek és magánszemélyek, SZJA 1%-ot felajánló adózók) és a szektorral kapcsolatban állók (pl. közigazgatásban dolgozók, szakértők) számára is.

A portál rovataiban és alrovataiban megtaláljuk többek között a kifejezetten civilszervezetek által pályázható pályázati lehetőségek gyűjteményét, a szervezetek által megjelentetett illetve szinte az összes médiumban civilszervezetekről megjelent híreket, közérthető jogi ismereteket és iratmintákat, civil kiadványokat és tanulmányokat, szektorbeli események, képzések és állások hirdetéseit. A www.nonprofit.hu egyik egyedülálló anyaga a több mint 13 000 magyarországi civilszervezet adatait tartalmazó Nonprofit Önarckép adatbázis.
Az adatok, hírek naponta frissülnek, átlagosan napi 30 újdonság jelenik meg a portálon.

Jelentkezés

Szervezet neve:
Szervezet elérhetősége:
E-mail :
Web:

Kiválasztott vagy javasolt téma:

Háttér: 
(Kérjük, mutassa be a szervezet eddigi fő tevékenységeit, illetve hogyan kapcsolódik a szervezet a választott vagy javasolt témához? Maximum 1 oldal.)

A tervezett oldal leírása:
(Kérjük, mutassa be, hogy a választott téma mely területeire, milyen jellegű tartalmakra koncentrálna, milyen forrásokból dolgozna, kiknek az érdeklődésére számítana stb. Minimum 1, maximum 2 oldal.)

Fenntarthatósági terv:
(Kérjük írja le, milyen távon, és hogyan látja biztosítottnak, hogy megfelelő kapacitást tud szánni az oldal működtetésére. Maximum 1 oldal.)