Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség (KIFE) pályázatot hirdet olyan civil szervezetek számára, akik fejleszteni szeretnék nyilvánossági megjelenésüket. Amennyiben az Ön civil szervezetének nincs vagy elavult a kommunikációs terve, esetleg szeretne javítani a nyilvánosság előtti és belső kommunikációján, fejlődni a médiaszereplések mennyiségében és minőségében, akkor érdemes jelentkeznie programunkra.

A pályázat célja: a jelentkező civil szervezetek nyilvánossági munkájának hatékonyabbá tétele egy, a szervezetre szabott fejlesztési csomag segítségével, melyet szakképzett szervezetfejlesztők irányítanak.
A nyilvánossági munka különböző területeiből feldolgozásra kerülnek a következő témakörök: kommunikációs terv, imázs, a külső és belső szervezeti kommunikáció elemei, fejlesztési lehetőségek a szervezeti kommunikációban, kommunikációs kultúra, a rádiós, a televíziós és a sajtómegjelenés formái, típusai és jellemzői, kapcsolattartás az újságírókkal, szereplés riportban és interjúadás, honlapok és portálok, közösségi oldalak használata, az elektronikus kapcsolattartás formái, fórumok és blogok alkalmazásának lehetőségei, arculattervezés, rendezvényeken való megjelenés, standolás, kampányelőadások, óriásplakát, papír alapú hirdetések (szórólap, plakát, promóciós termékek).
Az 5 napos szervezetfejlesztés keretében kidolgozásra kerül a szervezet kommunikációs terve és nyilvánossági munkára vonatkozó irányvonalai, valamint kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítunk a szervezet 2 munkatársának a KIFE által meghirdetett akkreditált PR tréningen.

Pályázó szervezetek köre: Magyarországi székhelyű civil szervezetek (egyesületek és alapítványok).

A pályázaton biztosított szolgáltatások:

  • Szakképzett szervezetfejlesztők vezetésével 5 nap szervezetfejlesztés a pályázó szervezet igényeire alapozva napi 6-8 órában. A szervezetfejlesztés eredményeként szervezetre szabott fejlesztési tervek készülnek el. A szervezet kommunikációs terve kidolgozásra kerül.
  • 100 órás akkreditált PR tréningen való részvétel biztosítása pályázó szervezetenként max. 2 fő részére. A 200.000 Ft-os piaci árú képzést kedvezményesen 25.000 Ft/fő részvételi díjjal vehetik igénybe a nyertes pályázók. A képzés elvégzéséről a résztvevők tanúsítványt kapnak.
  • 10 példány a jó kommunikációs gyakorlatok gyűjteményét tartalmazó kiadványból.
  • 2 alkalommal utánkövetési felmérés biztosítása konzultációs lehetőséggel egybekötve.

Pályázati feltételek:

  • Adatlap határidőn belüli benyújtása.
  • Saját szervezeten belüli fejlesztési team toborzása, amelynek tagjai vállalják, hogy 5 alkalommal min. 6, max. 8 órában részt vesznek a szervezetfejlesztésen.
  • Terem biztosítása a szervezetfejlesztéshez, szükség esetén ellátás biztosítása (pl. szendvicsebéd).
  • Minimálisan 1 fő delegálása a KIFE által meghirdetett akkreditált PR tréningre, amelynek kedvezményes részvételi költségét a pályázó szervezet fizeti meg (25.000 Ft/képzés – 100 órás, 5 alkalmas bentlakásos képzés teljes ellátással).
  • Nyilatkozat arról, hogy a szervezet vállalja a kifejlesztett tervek alapján a munka megkezdését, a nyilvánossági megjelenés fejlesztését.
  • Nyilatkozat arról, hogy a szervezet 2 alkalommal vállalja az utánkövetésben meghatározott felmérés benyújtását.

Pályázati támogatásban részesülők száma: max. 10 szervezet

Pályázat ütemezése:
A pályázati adatlapot 2012. március 31-ig kell benyújtani 1 példányban papír alapú formátumban és elektronikusan a komm@kife.hu e-mailcímre. HIÁNYPÓTLÁSI LEHETŐSÉG NINCS!

A pályázatok értékelését a KIFE elnöksége által megbízott bizottság végzi el 2012. április 15-ig.
A szervezetekkel való szerződéskötés, a szervezetfejlesztőkkel való kapcsolatfelvétel 2012. április 30-al bezárólag történik.
A szervezetfejlesztési napok a szervezet egyéni igénye szerint a szervezetfejlesztővel közös megállapodás alapján 2012. május 1. és 2012. szeptember 30. között zajlanak.
A PR tréning 5 bentlakásos alkalma (havonta 1 hétvége) 2012. szeptember 1. és 2013. február 28. között lesz megrendezve.
Az utánkövetési alkalmak tervezett időpontja: 2013. február és 2013. szeptember.

További információ kérhető a komm@kife.hu címen, a 62/426-785-ös telefonszámon Szabó Árontól és hamarosan a www.kife.hu/nyilvanossag oldalon.