Címke: Norvég Civil Alap
2015. április 08.
Pályázat magyarországi civil szervezetek számára az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében akciópályázatok benyújtására és támogatására.
2012. december 13.
Partnerségi műhelymunka Miskolcon, december 20-án.
2013. február 15.
A pályázati időszak alatt minden megyében legalább egy alkalommal információs napot fogunk tartani, az alább meghirdetett helyeken és időben. Az információs napokon való megjelenés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
2014. január 30.
Az EGT és Norvég Alapok 'Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása' programterület keretében megjelentek a városi és vidéki épített, valamint a természeti örökség védelmét szolgáló pályázati felhívások.
2014. június 04.
Áprilisban derült fény arra, hogy a kormány elégedetlen a Norvég Civil Támogatási Alap fejlesztésekre szánt pénzeinek elosztásával. Politikailag elkötelezett szervezetek döntenek a pályázatokról - állítják. A civilek szerint függetlenségükhöz kétség sem fér, a kormány meg akarja kaparintani az NCTA feletti rendelkezés jogát. Portálunk beszámolt az ügyről és a jövőben is nyomon követi a történéseket.
2016. január 15.
A kormány megállapodott a Norvég Civil Támogatási Alappal, a Miniszterelnökség szerint a megállapodás része az is, hogy az Ökotárs Alapítvány a következő támogatási ciklusban nem kaphat pénzt az alapból.
2015. január 30.
A Budai Központi Kerületi Bíróság határozata szerint törvénysértő volt az Ökotárs Alapítvány székhelyén és munkatársainál végzett tavaly szeptemberi házkutatás, mert hiányzott a kényszerintézkedés általános feltétele.
2015. július 24.
Folytatni kell a technikai szintű egyeztetéseket a Norvég Alap ügyében – erről döntöttek brüsszeli találkozójukon a donorállamok és a magyar fél szakemberei – tudta meg lapunk. A Miniszterelnökség szerint valamennyi érintettnek az a célja, hogy minél hamarabb megállapodjanak a támogatások jövőjéről.
2015. március 24.
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezetnek adott igazat a bíróság abban a perben, amelyet a TASZ a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ellen indított a norvég pénzek ügyében az érintett civil szervezeteknél zajló vizsgálatok miatt.
2015. február 12.
A civil szervezetek sem állnak a törvények felett - írta Lázár János, a Jeney Orsolyának, az Amnesty International (AI) magyarországi szervezete vezetőjének.
2013. december 18.
Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében akciópályázatok benyújtására és támogatására.
2017. március 14.
Éppen most tárgyal a kormány a Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásáról a norvégokkal, de hiába a 2015 végén kötött látszólagos megállapodás, egyáltalán nem biztos, hogy dűlőre jutnak egymással. A kormány problémája ugyanaz mint eddig: kormánykritikus szervezetekhez kerülhetnek a milliárdok. Orbánék ezt akadályoznák meg - írja a Magyar Narancs.
2013. július 31.

Címkék