Találatok a következő címkére: Norvég Civil Alap

Norvég Civil Alap

Áprilisban derült fény arra, hogy a kormány elégedetlen a Norvég Civil Támogatási Alap fejlesztésekre szánt pénzeinek elosztásával. Politikailag elkötelezett szervezetek döntenek a pályázatokról - állítják. A civilek szerint függetlenségükhöz kétség sem fér, a kormány meg akarja kaparintani az NCTA feletti rendelkezés jogát. Portálunk beszámolt az ügyről és a jövőben is nyomon követi a történéseket.

Törvénysértő volt a házkutatás az Ökotársnál

A Budai Központi Kerületi Bíróság határozata szerint törvénysértő volt az Ökotárs Alapítvány székhelyén és munkatársainál végzett tavaly szeptemberi házkutatás, mert hiányzott a kényszerintézkedés általános feltétele.

Norvég Alap: tovább egyeztetnek

Folytatni kell a technikai szintű egyeztetéseket a Norvég Alap ügyében – erről döntöttek brüsszeli találkozójukon a donorállamok és a magyar fél szakemberei – tudta meg lapunk. A Miniszterelnökség szerint valamennyi érintettnek az a célja, hogy minél hamarabb megállapodjanak a támogatások jövőjéről.

Norvég Civil Támogatási Alap - Akciópályázatok 2014

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében akciópályázatok benyújtására és támogatására.

Újra összecsap a kormány a norvégokkal a civil pénzek miatt

Éppen most tárgyal a kormány a Norvég Civil Alap pénzeinek elosztásáról a norvégokkal, de hiába a 2015 végén kötött látszólagos megállapodás, egyáltalán nem biztos, hogy dűlőre jutnak egymással. A kormány problémája ugyanaz mint eddig: kormánykritikus szervezetekhez kerülhetnek a milliárdok. Orbánék ezt akadályoznák meg - írja a Magyar Narancs.