Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Városi épített kulturális örökség megőrzése c. pályázati felhívás célja városi életforma színtereiként szolgáló leromlott állapotú országos műemléki védelem alatt álló épített kulturális örökségi értékek és kapcsolódó táji környezetük hiteles és fenntartható megújítása, kulturális funkcióiknak megerősítésével és nagyközönség számára elérhetővé tételével, ezáltal enyhítve a társadalmi egyenlőtlenségeket.

A Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése c. pályázati felhívás célja a hagyományos vidéki életmódhoz, a természetközeli területhasználathoz és tájgazdálkodáshoz kapcsolódó épített örökségi érték és táji környezet fenntartható módon, a helyi szereplők bevonásával történő helyreállítása, megőrzése és élményszerű bemutatása.

Pályázatot benyújthatnak központi költségvetési szervek, önkormányzatok és társulásaik, non-profit szervezetek, alapítványok, egyházak és egyházi intézmények.

A támogatás mértéke a pályázó szervezeti formája alapján az elszámolható költségek max. 100/95/90%-a, az igényelhető támogatás

  • Városi épített kulturális örökség megőrzése c. pályázati felhívás esetén 500.000 – 1.000.000 EUR
  • Vidéki kulturális és természeti örökség megőrzése c. pályázati felhívás esetén 200.000 – 500.000 EUR

A pályázatok leghamarabb 2014. február 21-től beadhatóak, a végső benyújtási határidő 2014. május 21.

A részletes kiírások elérhetőek a Norvég és EGT Alapok honlapján .

forrás: civil.info.hu