Események
Esemény
Európa újragondolva
NOV
21


456

Esemény időpontja: 2018. november 21.
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.

A Tempus Közalapítvány konferenciát szervez az Európa a polgárokért programról, melynek célja, hogy a széles közönséggel is megismertesse az Európa a polgárokért projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat.

Időpont: 2018.11.21. 10:00-15:30

Merre tart Európa, mik az Európai Unió aktualitásai?
Hogyan alakítható az EU jövője az Európa a polgárokért program révén?
Milyen hatása van a kulturális örökség európai évének a projektekre?

A fenti kérdésekre is keresi a választ a rendezvény, melynek központi témája az Európa a polgárokért program kiemelt prioritásához, az Európa jövőjéről folytatott eszmecseréhez és az euroszkepticizmus kihívásainak vizsgálatához kapcsolódik. A szakmai előadások mellett a délelőtt folyamán projektpéldák is bemutatkoznak. A jó példák megismerését, adaptálását gyakorlatias szemléletű beszélgetések segítik, melyek során számítunk a közönség hozzászólásaira, aktív részvételére is. A rendezvény során a résztvevőknek lehetőségük lesz a szakmai kapcsolataik építésére, valamint kötetlenebb beszélgetésre is az előadókkal.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az Európa a polgárokért program elsősorban önkormányzatok és nonprofit / civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására és a tapasztalatcserére. A legfontosabb témák között szerepelnek az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.

A konferenciára várjuk önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, valamint az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat.

forrás, bővebben, regisztráció: tka.hu

 
Címkék