Időpont: szeptember 24-25

Jelentkezési határidő: szeptember 10.

Helyszín: Auróra közösségi ház (Budapest 1084 Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín

Ha egy csoportot hátrány ér vagy jobb életkörülményeket szeretne magának, akkor erre fel kell hívni a döntéshozók figyelmét és nyomást kell gyakorolni a változás érdekében. Ezen a gyakorlati képzésen a résztvevők megismerkedhetnek a közösségi érdekvédelem módszereivel és eszközeivel, és az érdekvédelmi kampányok szervezésének alapjaival. A képzés során interaktív módszereket használunk és konkrét, való életből vett példákkal dolgozunk.

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetből ketten jelentkeznek.

 A kétnapos képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat egy tenni akaró csoportban:
- Mikor érdemes petíciót írni, és mikor tüntetni?
- Mikor éri meg barátságosan és mikor ellenségesen fellépni a hatalommal szemben?
- Hogyan tervezzünk és valósítsunk meg egy hatásos kampányt?
- Miként tudjuk növelni a támogatói bázisunkat?
- Hogyan érdemes kommunikálni a hatalommal?

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 25.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk.

A képzést Udvarhelyi Tessza (Közélet Iskolája), Badzsó Angéla (Összefogás a Balatonért) és Aradi Fanni tartják.

Ha kérdésed van, keresss minket bátran! www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0630 871 7762 (Gecse Barbara)

 

Jelentkezés: kozeletiskolaja.hu