Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.


kép forrása: szigetfestival.com

A Civil Sziget a fesztivál egyik legérdekesebb színfoltja. Története a Sziget első éveiben kezdődött, eleinte egy-két, később egy egész utcányi társadalmi szervezet érezte fontosnak, hogy jelen legyen a fesztiválon programjaival, szolgáltatásaival és közvetlen kapcsolatba kerüljön a fiatalokkal. Az utcából napjainkra már egy egész „sziget” nőtt ki. A Civil Sziget olyan találkozóhellyé vált, ahol a fiatalok az őket leginkább érdeklő témákban információt, szolgáltatást, segítséget kaphatnak, részt vállalhatnak a szervezetek munkájában. Nagyon fontos színtere lett a civil szférán belüli találkozásnak, párbeszédnek, sőt a külföldi civil szervezetek jelenléte révén a nemzetközi tapasztalatcserének is. A sok jelentkező miatt évek óta pályázatot írunk ki a Civil Szigeten való megjelenésre. A pályázatok elbírálásának egyik kritériuma, hogy a pályázók megvalósítandó programja illeszkedjen a Sziget által tavaly meghirdetett Love Revolution kampányhoz. Olyan eszméknek szeretnénk teret adni, és olyan ügyeket kívánunk támogatni, melyek előbbre viszik a világot, és jobb hellyé teszik a Földet.

Hiszünk abban, hogy közösen képesek vagyunk elérni, hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk, hogy senkit se rekeszthessenek ki vagy sérthessenek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt, hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink részévé váljon, valamint, hogy származásától függetlenül mindenkit megillessenek az emberi jogok.

A civil szervezetek a Szigeten is a békéért, a fenntarthatóságért, a zöld bolygóért, az emberi jogokért küzdenek. Ismerd meg közelebbről a munkájukat, vegyél rész te is a Love Revolution-ban!

forrás, bővebben, résztvevő szervezetek listája : szigetfestival.com