Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Hive Mind program keretében (mely programot itthon a NIOK Alapítvány koordinálja) 5 témában tudnak az érdeklődők saját tempóban végezhető online kurzusokat elvégezni, illetve ezen témákban érdekes és hasznos cikkeket is találnak a program felületén.

A Digitális biztonság online kurzus célja, hogy bevezessen a téma alapjaiba: elvégzésével megismerheti az alapvető kiberbizontsági koncepciókat, tanulhat az állami megfigyelésről, kiberbűnözésről. Egy, az EFF (Electronic Frontier Foundation) által kidolgozott, konkrét keretrendszert is bemutatunk, amely a digitális fenyegetések modellezésére szolgál.

 

A modulokat szakértők állították össze, és a köztük lévő kapcsolódási pontok segítenek a tanulóknak abban, hogy egy olyan látásmódot és összetett, teljes képet adó tudást kapjanak a Digitális Médiatudatosság területén, amely szükséges a tudatos, ellenálló online jelenléthez.