Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és partnerei több mint egy évtizede szervezik meg a Részvétel Hete programsorozatot. Az ország számos pontján állampolgári csoportok és civil szervezetek csatlakoznak a kampányhéthez, hogy bemutassák az általuk képviselt ügyeket és bevonják az embereket munkájukba az aktív állampolgárság fontosságát hirdetve. A Részvétel Hetéhez bárki csatlakozhat, aki fontosnak érzi a kezdeményezés, cselekvés és részvétel fejlesztését, a demokrácia és a civil társadalom erősítését.

2019-ben május 13. és 19. között a Részvétel Hetén az európai alapértékek érvényesüléséről és a 16 éves Európai Uniós tagságról gondolkodunk. Az Európa Helyben! programsorozattal azt szeretnénk megmutatni, hogyan érvényesülnek az EU alapelvei helyi szinten, milyen eszközökkel segíti az Unió az egyenlőtlenségek leküzdését, milyen források jutottak már el a közösségeinkhez. Csatlakozzatok a Részvétel Hetéhez!

  • Szervezzetek helyi közösségi programokat, beszélgetéseket!

  • Mutassátok be a nyilvánosság előtt ügyeiteket!

  • Segítsetek megismertetni barátaitokkal, szomszédaitokkal, gyermekeitekkel, hogy milyen lehetőségeik és jogaik vannak az EU állampolgáraként!

  • Szólítsátok meg az Európai Parlamentbe készülő képviselőjelölteket: mondják el, miként fogják képviselni ügyeiteket az EP-ben!

Az Európa Helyben! kampány keretében olyan programok népszerűsítését is vállaljuk, amelyek a témánkhoz kapcsolódva a megelőző vagy a Részvétel Hetét követő héten valósulnak meg.

További információ: Bálint Mónika, beleszolok@cka.hu