Ezt a rendezvényt az Európai Bizottság szervezi kétévente azzal a céllal, hogy reflektorfénybe állítsa és előmozdítsa a fiatalok közösségi szerepvállalását és aktív polgári részvételét Európa-szerte és Európán kívül is.

Szeretnél többet megtudni az EU által kínált lehetőségekről és az uniós szakpolitikákról? Szeretnéd elmondani véleményedet a számodra fontos ügyekben? Szívesen részt vennél különböző tevékenységekben és vitákban? Akkor ragadd meg az alkalmat, és adj hangot az elképzeléseidnek!

Időpont: 2024. április 12–19.

 „Adj hangot elképzeléseidnek” (Fókuszban: Demokrácia és európai választások)

A 2024. évi Európai Ifjúsági Hetet két hónappal a 2024. június 6–9-én sorra kerülő európai választások előtt tartjuk meg. Ez azt jelenti, hogy a demokrácia és az európai választások témája központi helyen fog szerepelni a beszélgetésekben. Itt az ideje, hogy az európai fiatalok nagyobb szerepet vállaljanak a társadalomban, és éljenek a demokrácia adta lehetőségekkel. Adj hangot véleményednek: szavazz!

Ha részt veszel az Európai Ifjúsági Héten, lehetőséged nyílik arra, hogy:

           – különféle tevékenységeket szervezz Európa-szerte vagy akár Európán kívül, illetve részt vegyél ilyen tevékenységekben; 
           – megvitass számodra és barátaid számára fontos kérdéseket más fiatalokkal; 
           – érdemi párbeszédet folytass szakpolitika-alkotókkal és döntéshozókkal; 
           – tájékozódj az EU által kínált lehetőségekről, köztük az Erasmus+-ról és az Európai Szolidaritási Testületről;  
           – ihletet meríts más fiatalok inspiráló beszámolóiból; 
           – megtudd, miért fontos, hogy szavazz a közelgő európai választásokon.

További tudnivalókért fordulj bizalommal az Erasmus+ vagy az Európai Szolidaritási Testület nemzeti irodájához vagy az Eurodesk hálózathoz.

 

További információk: https://youth.europa.eu/youthweek_hu