Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Hogyan segíthetjük a pályakezdők munkaerőpiaci elhelyezkedését Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben
 
Időpont: 2022. november 23. 09:00-14:00
 
Helyszín: Miskolc, Polgármesteri Hivatal, Rendezvényterem (Városház tér 8.)
 
A magyarországi McDonald’s és a United Way Magyarország 2021. őszén indította el támogató programját, melynek célja a fiatalok társadalmi mobilitásának előmozdítása, illetve a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra történő belépésének elősegítése. Az Ózdon és Kisvárdán eddig gyűjtött tapasztalatok és a helyi civil szervezetekkel folytatott beszélgetések hívták életre ezt a konferenciát is, amely során definiálhatjuk a régió főbb kihívásait és lehetőségeit, megismerhetjük a munkaadók, civil szervezetek és állami szereplők jó gyakorlatait, illetve feltérképezzük a forrásteremtés és együttműködés lehetőségeit civilek és vállalatok között.
 
Tervezett program:
9:30 Köszöntők és rövid bemutatkozás az asztaloknál.
Moderátor: Balázsy Panna, műsorvezető
 
10:00 Előadások és panelbeszélgetés a pályakezdő fiatalok munkaerőpiaci helyzetéről a két megyében, országos és nemzetközi kontextusba helyezve, többek között az alábbi
szakemberek részvételével:
• Pomázi Gergely, Operations Manager, Randstad Hungary Kft.
• Toldik Pál, osztályvezető, Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály
• Somogyi András, Country HR Director, Bosch Magyarország
Moderátor: Balázsy Panna, műsorvezető
 
11:20 Az Y és Z generáció helyzete a munkaerőpiacon.
Bereczki Enikő generációkutató előadása
 
12:00 Hogyan segíthetik a civil szervezetek a fiatalokat a munkaerőpiacra lépésben? Kerekasztal beszélgetés általános és nagyon célcsoport specifikus kérdésekben az alábbi résztvevőkkel:
• Kisari Károly, Rejtett Kincsek Down Egyesület
• Hajdú Krisztián, Ózdi „Kerisek” Alapítvány
• Gégény Levente, Regionális Civil Központ Alapítvány
• Ruszó András, UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány
Moderátor: Bódisz Attila, újságíró
 
12:45 A lehetetlen is lehetséges. Kerekasztal beszélgetés a régió sikeres, lokálpatrióta vállalkozóival.
Moderátor: Szederkényi Zita, fenntarthatósági specialista, Progress Étteremhálózat Kft.
 
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ezen a linken keresztül tudsz elvégezni: https://forms.office.com/r/PpPin8szjw.
 
A United Way Magyarország elkötelezetten kutatja és tárja fel azokat a témákat, amelyek megoldásához széles körű társadalmi összefogásra van szükség.
Cross-Sector Partnership Café elnevezésű konferenciáink keretében a különböző érdekelti körök számára biztosítunk inspiráló, gyakorlatorientált platformot, ahol a profit, nonprofit és állami szektor közös gondolkodás keretében keresi az aktuális kihívásokra az innovatív válaszokat.