Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Hogyan szervezzünk csoportot? – online képzés a Közélet Iskolájában

A képzésen ilyen kérdésekre keresünk megoldásokat:

 • Hogyan lesz egy jó ötletből közös ügyért dolgozó csoport?
 • Hogyan alakítsunk ki demokratikus csoportműködést, amiben jó dolgozni?
 • Hogyan toborozzunk és tartsunk meg új tagokat?
 • Hogyan légy jó közösségi vezető?

Miért gyere el?

 • Gyakorlatban tapasztalt képzők
 • Interaktív, változatos módszerek
 • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

„Ha részvételi demokráciában akarsz élni, ezt a képzést nem hagyhatod ki!” – korábbi résztvevő

Kiket várunk? Neked szól ez a képzés, ha van egy ötleted, és elindítanál egy csoportot, megújítanád a jelenlegi csoportod működését vagy meglévő csoportodba új tagokat szeretnél bevonni. Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai, illetve ha egy szervezetet többen képviselnek a képzésen.

Hol? Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre.

Mikor? 

 • május 15. (péntek) 16.00-19.00
 • május 17. (vasárnap) 16.00-18.30
 • május 22. (péntek) 16.00-18.30
 • május 24. (vasárnap) 16.00-19.00

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2020. május 10-ig. Csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni! 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2652392105084255/

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája oktatási programfelelőse és képzője. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Sebály Bernadett: Kulturális antropológus és közösségszervező, a Közélet Iskolája rendszeres képzője. Évekig a Civil Kollégium Alapítvány munkatársaként mentorált és képzett közösségszervezőket, és „A hatalom társadalma vagy a társadalom hatalma? A közösségszervezés alapjai” c. kötet szerkesztője. A Város Mindenkié lakhatási érdekvédelmi csoport egyik alapítója. Jelenleg közpolitikából végzi a doktoriját a Közép-európai Egyetemen.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)

További online programokért kattints ide!