PROGRAM:

Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII - VIII. kerületben
Vendég: Peer Krisztián // Sétavezető: Csada Gergely

IDŐPONT:

2022.05.29. 16:00 (2,5-3 órás a program)

TALÁLKOZÓPONT:

Merlin Színház Tűzfal graffitinél (Budapest, Gerlóczy u. 13, 1052)
JEGY: https://tixa.hu/szubkult-seta-7-8-kerulet-20220529
FB esemény: https://www.facebook.com/events/356782676486553

ÚTVONAL:

Gozsdu udvar → Király utca → Hegedű utca → Gödör → Klauzál tér → Somogyi Béla utca → az AURÓRÁBAN egy pohár borral/sörrel/limonádéval zárjuk az eseményt, melyet a jegy ára tartalmaz.

LEÍRÁS:

Azt állítod, hogy nem, pedig mégis: leestél már egy brékbít buliban a Merlin lépcsőjén? Jelenléted kondenzcsíkként olvadt bele a hetedik kerületi éjszakába? Végeláthatatlannak tűnő utat tettél meg, mire felmásztál a Müszibe, miközben volt lift? Sark? Szóda? Sirály? A Klauzál téri kisiparosok? Romos és underground Gozsdu udvar? Alternatív színház, irodalom, kultúra, zsidó hagyományok? Giccsbe hajló napfelkelte és városra pöccintett csikk a Corvintetőn? Ennyivel másabb arcát mutatta tíz-tizenöt éve Budapest?

Hogyan szorulnak egyre inkább perifériára a kulturális-szubkulturális, értékteremtő helyek? Miben érhető tetten ez a nagyívű változás?
Egyszersmind: hova tűntél belvárosi kultúra?

Sétánkkal visszatekintünk a kétezres évek elejére, erre a nem is olyan távoli múltra, a saját múltunkra, a saját emlékeinkre és élményeinkre is, szeretnénk, ha ezeknek a kultikus konglomerátumoknak az üresen álló, átépített, átkeresztelt vagy ledózerolt épületei újra megtelnének történetekkel, emlékekkel, megfigyelésekkel, értelmezésekkel, hogy ezekkel az előhívásokkal talán az újfajta törekvések is lendületet kaphassanak.

JEGY: 2 700 Ft
TÁMOGATÓI JEGY: 4 000 Ft

A sétát vezeti: Csada Gergely
A sétába Peer Krisztián, a 2000-es évek kulturális életébe szorosan kapcsolódó író is becsatlakozik, aki saját élményeiről, történeteiről, kapcsolatairól mesél a résztvevőknek.

A Marom Egyesület és az Auróra közös sétasorozata.