Kommunikáció az érdekvédelemben online képzés

Minden csoportnak saját története és üzenete van. A kommunikáció és média tudatos használata abban segít, hogy üzeneteink iránt az emberek elköteleződjenek, megértsék és támogassák, amit képviselünk. Képzésünkön megtanulhatod, hogyan kommunikáld csoportod ügyeit különböző média felületek és kampányok segítségével, és hogyan szólj a közönségedhez, hogy minél többen az ügyed mellé álljanak.

Az online képzésen ezekre a kérdésekre keresünk megoldásokat:

 • Hogyan fogalmazzuk meg és kommunikáljuk értékeinket, üzeneteinket?
 • Hogyan és miért keretezhetjük át a megszokott narratíváinkat? 
 • Milyen platformon mit érdemes kommunikálni?
 • Hogyan építs fel egy sikeres kommunikációs kampányt?

Miért gyere el?

 • A képzésen lehetőséged lesz megismerni és közösen elemezni társadalmi kampányokat
 • Izgalmas feladatokon keresztül csiszolhatod és fejlesztheted saját szervezeted, ügyed üzeneteit
 • Média és civil szervezetek kommunikációjában tapasztalt képzőkkel tanulhatsz
 • Interaktív, változatos módszerekkel tanulhatsz egy jó közösségben 

„Gyere, ha tudatosabban szeretnéd csinálni a szervezeted média megjelenéseit.

Motiváció erősítés, tudásmélyítés, jó társaság és szuper képzők!” – korábbi résztvevő

Kiket várunk?

Erre a képzésünkre elsősorban olyan résztvevőket várunk, akik hátrányos helyzetű emberek, sérülékeny csoportok érdekvédelmével vagy megszervezésével foglalkoznak, és szeretnék fejleszteni a szervezetük/közösségük kommunikációját. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

Hol? Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra.            

Mikor?

 • Március 21. (vasárnap) 10.00-13.00                       
 • Március 23. (kedd) 16.00-19.00
 • Március 28. (vasárnap) 10.00-13.00
 • Március 30. (kedd) 16.00-19.00

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni!

Jelentkezés ezen a linken vagy a lap alján található jelentkezési lap kitöltésével 2021. február 28-ig: https://forms.gle/FZeHcNjwfUprbv997

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. 

 A képzést tartják:        

Varga Márta: Szociális munkásként 20 éve egy váratlan lehetőséggel élve átült a kérdezők székébe és rádiós hírszerkesztőként, szerkesztő-riporterként sok civil kezdeményezés bemutatására nyílt esélye. Azóta is ilyen kérdésekre keresi a választ: Miért fontos az érdekvédelem és miért fontos, hogy ügyeinkről/értékeinkről a nyilvánossággal is beszélgessünk? Hogyan lehet hatásosan, meggyőzően kommunikálni szóban vagy írásban? Mit kezdjünk egy váratlan újságírói kérdéssel, vagy azzal, ha rettenetesen izgulunk egy interjú helyzetben?

Papadopulosz Dóra: Az Utcáról Lakásba! Egyesület kommunikációs munkatársa, a Digi Tanoda Alapítvány vezetője. A lakhatás és oktatás területén szerzett civil szervezeti munkája során tapasztalta, hogy nehéz az előítéletekkel szemben, szűkös erőforrásokkal kommunikálni közéleti kérdésekről, de nem lehetetlen. Csinált már szemléletformáló kampányt erős ellenszélben, szervezett, adománygyűjtést válság idején és van tapasztalat kríziskommunikációban is.