Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Beszéljünk róla!


Médiatudatosság és digitális inklúzió témájában tart interaktív párbeszéden alapuló eseményt az Együttható Egyesület, amelyet a Media Literacy and Thinking Competences in Youth Work Erasmus+ által támogatott KA2 projekt keretében szervez. Ehhez az eseményhez csatlakozik a Here We Are informális csoport, melynek különböző fogyatékossággal élő tagjai élőkönyvtár formájában prezentálják tapasztalataikat. Fókuszban, hogy mennyire érzik akadálymentesnek a digitális világot.

Az esemény 2023. február 17-én az Auróra Közösségi Ház termében kerül megrendezésre 17:00-19:00 között.

A szervezők kiemelten szeretnék megszólítani a szakembereket, pedagógusokat és a hátrányos helyzetű pl. fogyatékossággal élő fiatalokat bevonni kívánó szervezeteket. Ennek érdekében a projekt tapasztalataira épülő eszköztárat készítenek. Ez segíthet abban, hogy a médiatudatosság kapcsán workshopok és egyéb közösségi események valósuljanak meg a jövőben. Arra is szeretnék felhívni a figyelmet és párbeszédet kezdeményezni a többségi társadalom tagjaival, különös tekintettel az ifjúsági területen dolgozókra, hogy a fogyatékossággal élő fiatalok számára a projektekbe, oktatásba való digitális befogadása nem minden esetben valósul meg.
Az alkalmon az alábbi kérdéseket járják körül, teret adva közönségüknek a hozzászólásra, tapasztalatcserére és kérdések feltevésére egyaránt.

  • Miért fontos és hogyan érhető el a médiatudatosság kialakítása a mindennapi életvitel során?
  • Hogyan érdemes bevonni a különböző fogyatékossággal élőket az önkéntes projektekbe?
  • Mennyirevalósul meg jelenleg az említett csoport digitális inklúziója?

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket erre az ingyenes és nyilvános eseményre, amely teljesen akadálymentes környezetben lesz megvalósítva, személyi segítő és írótolmácsok lesznek jelen.
A programot az alábbi linken érhetik el az érdeklődők, regisztrálni nem szükséges, de a szervezőknek segít, a részvételi szándék visszajelzése:

https://www.facebook.com/events/680025660471216/