Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Milyen egy erős mozgalom? online képzés a Közélet Iskolájában

Ha rendszerszintű változást szeretnénk elérni, akkor a csoportunknak gazdasági, politikai és társadalmi hatalomra van szüksége. Ezen a képzésen arról lesz szó, hogy melyek lehetnek a hatalom formái és hogyan alakíthatjuk ezeket a nyomásgyakorlás eszközeivé. A képzés során összekötjük az elméleti anyagot a gyakorlati példákkal, és ezen keresztül gondolkodunk arról, hogy a szervezetek hogyan használhatják fel tudatosabban és előre kidolgozott stratégiák mentén a hatalmukat fontos ügyekben.

Az online képzésen ilyen kérdésekre keresünk válaszokat:

  • A jelenlegi magyar politikai helyzetben mi kell a változáshoz?
  • Mik a megnyerhető ügyek és hogyan tematizáljunk egy problémát?
  • Mitől igazán erős egy társadalmi mozgalom?
  • Mit tanulhatunk magyar és kelet-európai példákon keresztül a társadalmi változásról?

Miért vegyél részt?

  • Elméleti keretek, gyakorlati tudás, valós példák
  • Interaktív, változatos módszerek, közös gondolkodás
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

Kiket várunk? Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért, a nemek egyenlőségéért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai.

Hol? Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre.

Mikor?

  1. június 6. (szombat) 13:00-18:00
  2. június 8. (hétfő) 16:00-18:30
  3. június 10. (szerda) 16:00-18:30

Csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni és ebben az időszakban lesz összesen kb. 12-14 óra időd a kurzusra (ebbe beletartoznak a találkozók és a közte lévő feladatok is).

Jelentkezés és további információ az itt található űrlapon 2020. május 29-ig!

Facebook eseményhttps://www.facebook.com/events/860405121071766/

A képzést tartják:

Fernengel Ági: Szociológus, a Közélet Iskolája szakmai veztője és képzője. Korábban a Hallgatói Hálózat aktivistája és más oktatási tüntetések szervezője volt. Kritikai társadalomelmélettel, és állampolgári és politikai oktatással foglalkozik. A Deviszont Közösségi Tér társalapítója, ami újszerű állampolgári oktatási és kritikai pedagógiai program szakközépiskolásoknak.

Szarka Alexandra:  Szociális munkásból lett aktivista, közösségszervező. A Város Mindenkié csoport tagjaként több éven keresztül szervezett érdekvédelmi kampányokat, az Utcáról Lakásba! Egyesület munkatársaként pedig kommunikációs és közösségi adománygyűjtő kampányokat. Jelenleg a Civil Kollégium munkatársa és a Deviszont Közösségi Tér társalapítója és neveléstudomány szakon tanul az ELTE-n.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 20.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A képzés alatt ebédet, valamint szükség esetén gyermekfelügyeletet utazási támogatást és szállást is biztosítunk. A képzés helyszíne fizikailag akadálymentesített.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hukozeletiskolaja@gmail.com, 06209571610 (Fernengel Ági)