Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Nemi szerepek és egyenlőtlenségek - online képzés a Közélet Iskolájában

A nemi szerepelvárások és a nemek közötti egyenlőtlenségek mindenütt megjelennek és mindenkire hatással vannak. Korlátozzák a pozíciónkat, a viselkedésünket, önkifejezésünket és az álmainkat is. Ahhoz, hogy meg tudjuk változtatni ezt a mélyen rögzült munkamegosztást és szokásrendszert, először alaposan meg kell értenünk a hozzá kapcsolódó társadalmi folyamatok működését.

Csatlakozz a Közélet Iskolája online képzéséhez és gondolkodjunk közösen ilyen kérdésekről:

  • Hogyan lesznek biológiai különbségekből társadalmi egyenlőtlenségek? És mit lehet tenni a változásért?
  • Mi az a jóindulatú szexizmus vagy az üvegplafon?
  • Miért nem marad otthon a több apuka a gyerekével? Miért csak 11% a női képviselők aránya?
  • Hogyan segíthetjük elő az egyenlőséget a saját csoportunkon belül?

Miért vegyél részt?

  • Bevezetés a témába és könnyen érthető tananyag
  • Interaktív, változatos módszerek
  • Sokszínű, befogadó és tenni akaró csoport

Kiket várunk?

Olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várunk, akik a társadalmi igazságosságért tesznek, és munkájukban fel tudják használni a nemi egyenlőséggel kapcsolatos tudást.

"Sok témát jár körbe és köt össze a képzés remek oktatókkal.Inspirált arra, hogy a nemi egyelőséggel érdemes foglalkozni. Nagyon kényelmes is volt így online, a szobámból új dolgokat tanulni és új embereket megismerni.– korábbi résztvevő

Hol?

Online Zoom találkozókon tartjuk a képzést, amihez szüksége lesz a résztvevőknek kamerával és mikrofonnal ellátott telefonra vagy számítógépre és stabil internetkapcsolatra.

Mikor?

  • március 4.(csütörtök) 16:30-19.30
  • március 6. (szombat) 15:00-18:00
  • március 10. (szerda) 16:30-19:30 

Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha az összes alkalmon részt tudsz venni!

Jelentkezés ezen a linken vagy a lap alján található űrlapon 2021. február 19-ig: https://forms.gle/3MQ8V6DAYSxU48KL9

A képzést tartják:

Baski Márti: Az ELTE Társadami Nemek Tanulmánya szakán diplomázott, majd a Lépjünk, hogy Léphessenek! Közhasznú Egyesület munkatársaként dolgozott. Jelenleg a University of St Gallen doktorandusza, ahol a magyar családpolitikáról írja disszertációját. 

Vujovits Júlia: Szociológus és társadalmi nemek szakértő, a Közélet Iskolája képzője és kommunikációsa. Több mint öt éve foglalkozik demokratikus oktatással és társadalmi kérdések közérthető tanításával a Demokratikus Ifjúságért Alapítványban.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 15.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek.

Kapcsolat: www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0620 550 1561