Szakértője vagy egy témának, de nem tudod, hogy lehetne érthető és érzékletes mondanivalót gyúrni a munkád során megismert, bonyolult összefüggésekből? Vagy épp fordítva: nem tudod, hogy juss hozzá az aktivista tevékenységedhez szükséges adatokhoz? Bizonytalan vagy, hogy használd a rendelkezésre álló adatokat az érdekvédelmi kampányodban? Félsz, hogy a számokat, amikkel dolgozol, csak te érted, pedig mindenkinek kellene?

A Közélet Iskolája műhelyén megismerkedhetsz a közérdekű adatigénylés alapjaival, közösen elemzünk elrettentő és sikeres példákat arra, amikor politikusok vagy civil szervezetek adatokat és azok megjelenítését használtak fel a tevékenységük során, és gyakorolni fogjuk, hogy bizonyos érdekvédelmi helyzetekben milyen tény- és adatalapú eszközökkel, milyen hatásra törekedve érhetjük el a céljainkat.

Neked szól ez a műhely, ha

  • találkoztál már azzal a problémával, hogy nem tudod, hogy kommunikáld érthetően és érzékletesen a rendelkezésedre álló adatokat szélesebb körben,
  • tanulnál a közérdekű adatigénylésről,
  • szeretnél arról hallani, hogy milyen sokoldalú szerepe lehet az adatgyűjtésnek és megjelenítésnek az érdekvédő munkában,
  • szeretnéd jobban megérteni, hogyan hathatsz az emberekre adatok bemutatásával, és hogyan használhatod ezt a tudást a társadalmi változás érdekében.

A 3 órás műhelymunka során közösen gondolkodunk a fenti kérdésekről, megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, és konkrét helyzetek kapcsán ötletelünk is a témában.

A műhelyfoglalkozást Merényi Miklós (K-Monitor) és Bauer Flóra (Közélet Iskolája) tartják.

Kérjük, ha tudsz, küldj nekünk az info@kozeletiskolaja.hu címre olyan kedvenc vagy éppen utált, jónak vagy rémesnek talált képeket, amik adatokat jelenítenek meg, hogy a műhelyen ezek közül vesézhessünk ki néhányat!

Hol? Budapest, Auróra közösségi ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín

Mikor? 2023. márc. 29. 17-20 óra

Ha szeretnél részt venni, regisztrálj márc. 26-ig: https://forms.gle/XbsvLkPRTrJtDxMTA

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! www.kozeletiskolaja.hu, kozeletiskolaja@gmail.com, 0630 8717762

Facebook: https://fb.me/e/4nciceIno

Forrás: kozeletiskolaja.hu