Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
> Zavar, hogy a családi összejöveteleken a közéleti témákat jobb elkerülni, ha nem akarsz kilátástalan, éles vitába kerülni másokkal?
> Szeretnél olyanokkal találkozni, akiknek a világnézete különbözik a tiédtől és jobban megérteni, vajon hogyan alakították ki álláspontjukat?
> Kíváncsi vagy, hogy vannak-e egyáltalán közös pontok köztetek, vannak-e közös értékeitek? Hogy tudtok-e konstruktív párbeszédet folytatni?

Ha igen, gyere el kétnapos tréningünkre!

A tréningen arra keresünk majd válaszokat, hogy a résztvevők hogyan gondolkodnak a világról, milyen félelmeik, szükségleteik, reményeik vannak a jövővel kapcsolatban. A tréning célja egymás gondolkodásmódjának jobb megértése, és nem egymás meggyőzése. A személyes történetekre, gondolatokra koncentrálunk és nem próbálunk meg igazságot tenni közéleti, politikai kérdésekben.

Időpont: 2022. október 29-30, mindkét nap 09.00 – 18.00 óra között
Helyszín: 1067 Budapest, Eötvös utca 10., 321-es terem

Trénerek:
Füredi Katica, szakpszichológus, pár- és családterapeuta
Rácz Anna, pszichológus, kognitív viselkedésterápiás konzultáns


A tréning ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Ha szeretnél részt venni, 2022. október 27-ig itt lehet regisztrálni:
A témához kapcsolódóan korábban már szerveztünk kiscsoportos beszélgetéseket, úgynevezett fókuszcsoportokat, melyre ellentétes világnézetű résztvevőket invitáltunk, és a konfliktust generáló témákat sem kerültük el. Ennek ellenére jó tapasztalataink vannak, úgy tűnik, a párbeszéd nem lehetetlen.

Néhány idézet a fókuszcsoport résztvevőktől arról, hogyan élték meg a vitát:
 „Én reggelig tudnám folytatni. Én ezt nagyon élveztem, megmondom őszintén.”
Én azt gondoltam, hogy a (NÉV) milyen jó fej, attól függetlenül, hogy semmivel nem értek egyet, amit most mondott.”
Nekem mindig érdekes különböző nézőpontoknak a találkozása.”
És nagyon örülök neki, hogy ennyire kulturáltan tudtok erről beszélni, és így mindenki elmondhatta a véleményét, és próbálta hallgatni a másik oldalt is.”

A tréning a „Storytelling against polarization (STOP)” elnevezésű program keretében kerül megszervezésre, melyet az Erasmus+ támogat.
Még több részletet itt találsz a tréningről: