Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el a „Felelős Társadalomért Program” címet viselő társadalmi befektetési programját, hogy segítse az oktatás és egészségügy területén működő, közhasznú szervezeteket működésük fenntarthatóságában, átláthatóságának és hatékonyágának fejlesztésében.

A vállalat a program keretében non-profit szervezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak kínál pro bono szakmai támogatást, működési költségek fedezésére fordítható pénzadományt, valamint a cég által már nem használt számítógépeket jogtiszta szoftverekkel. A nyertes szervezetek az alábbi pro bono projekteket valósítják meg a KPMG támogatásával

  • Artemisszió Alapítvány: interkulturális tanulást támogató képzési program fejlesztése
  • Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány: könyvvizsgálat (3 évre)
  • Hero Fest Közhasznú Nonprofit Kft.: pályázatkészítés szakértői támogatása

Idén csaknem 60 szervezet tisztelt meg bennünket bizalmával. A pályázók elsődlegesen stratégiafejlesztési, fenntarthatósági, forrásbővítési és üzleti tervezési igényeket jeleztek. Ebből is látható, hogy továbbra is kritikus a szervezetek pénzügyi fenntarthatósága és külső tanácsadó bevonásával igyekeznek újszerű megoldásokban gondolkodni – mondta Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási menedzsere.

Az idei együttműködésekben együtt jelentkezik a tradíció, az innováció, a szemléletformálás, a fenntarthatóság, az átláthatóságra való törekvés, a multiplikátor hatás és a hatásmérés. A munkatársak visszajelzései és a saját személyes tapasztalataim egyaránt alátámasztják, hogy a pro bono munkák során egyszerűen kinyílik a világ és egyéni szinten fejleszthetőek a technikai, módszertani, projektvezetési és az úgynevezett soft skillek.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a pro bono kultúra folyamatosan fejlődik Magyarországon és egyre több ügyfelünk indított el hasonló kezdeményezést. A tudástranszfer mindkét félnek hasznos és olykor ez legalább akkora értéket képvisel, mint egy klasszikus pénzadomány  – hangsúlyozta Szabó.

A nyertes szervezetek mondták

Artemisszió Alapítvány

Az Artemisz évek óta dolgozik azért, hogy a civil és az üzleti szférát közelebb hozza egymáshoz. A KPMG-től pro bono szolgáltatás formájában egy interkulturális fejlesztést kapunk, melynek segítségével az üzleti világ szereplőinek szóló interkulturális képzési programot fogunk kialakítani.

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány

A Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány számára fontos, hogy transzparens és megbízható képet adjon a szervezet működéséről támogatóinak. Ehhez nagymértékben hozzájárul a KPMG által biztosított könyvvizsgálat, amellyel büszkén jelenhetünk meg jelen és jövőbeli támogatóink felé.

Hero Fest Közhasznú Nonprofit Kft.

„Azért pályáztunk a KPMG FTP-programjára, mert így biztosíthatjuk a Hősök Tere Kezdeményezés hosszú távú működését, melynek célja, hogy Magyarországon tíz év múlva társadalmi norma legyen az együttérzés és egymásért tevés. A közös munkával és a szakmai támogatással más kapukat nyithatunk meg, mint eddig, és nem mellesleg mi is szeretnénk és tudunk adni, inspirálni. Ezért a közös munkától azt is reméljük, hogy a velünk folytatott beszélgetés pozitív változásokat idéz elő a KPMG munkatársai körében is.

forrás: gazdasagiradio.hu