Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A regisztráció visszavonásig érvényes, ezért a jelen rendelkező évre érvényes regisztrációval rendelkező civil kedvezményezettnek* sem ez évben, sem a követő években nem kell ismételten benyújtania ’EGYREG jelű, így a 18EGYREG jelű adatlapot sem.

Az adatlap alapján történő előzetes regisztráció a kedvezményezetté válás feltétele. A szervezet a regisztráció évét követő évben, azaz a 2019. rendelkező évben részesülhet 1%-os felajánlásokban, válhat majd kedvezményezetté.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy az adatlap benyújtására nyitva álló, 2018. október 1-jei határidő jogvesztő, elmulasztása esetén az adatlapban foglalt regisztrációs kérelem nem vehető figyelembe, a késedelem kimentésére sem igazolási kérelem, sem méltányossági kérelem nem terjeszthető elő. Az adatlaphoz az előzetes regisztrációt kérelmező szervezetnek mellékelnie kell a szükséges nyilatkozatokat, okiratokat, illetőleg igazolást.

A 2018. október 1-jei jogvesztő határidőt követően a 18EGYREG jelű adatlapot a NAV-hoz már regisztrált civil szervezetek alkalmazhatják arra, hogy bejelentsék a kiutaláshoz szükséges adataikban (a szervezet neve, székhelye, belföldi pénzforgalmi számlaszáma) bekövetkezett változásokat.

 *A NAV internetes honlapján 2018. január 1-jétől elérhető az a kimutatás, amely a 2018. rendelkező évben érvényes regisztrációval rendelkező civil kedvezményezettek adatait tartalmazza.(http://nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek)

forrás: nav.gov.hu