Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Civil sikersztori a közösségi finanszírozásban

2015. október 15.

2015.október 13-án indul az Adjukössze+ kampány: aki segít az adjukössze.hu oldalon egy-egy civil projektnek, olyan kivételes élmény nyertese lehet, amire csak ez az adományozási forma adhat esélyt.

A NIOK Alapítvány által üzemeltett oldal kifejezetten civil kezdeményezéseket segítő online közösségi adománygyűjtő (crowdfunding) portál. Az oldal indulása óta már több mint 39 millió Ft értékű adomány gyűlt össze több mint 4300 magánadományozótól.

Valójában példátlan civil sikersztori, hogy a közösségi finanszírozás ilyen jól működik a nonprofit szektorban: hazai és nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló módon az összes kezdeményezés 80%-a zárul sikeresen az oldalon. Ez nagyban köszönhető annak is, hogy a NIOK Alapítvány végig mentorálja, segíti a gyűjtő civilek kampányait.

2015. október 13-ától az Adjukössze+ kampány keretében az adományokért cserébe esélyt kapnak a támogatók egy hírességgel közös, csak ezen adományozási formával elérhető, különleges élmény megnyerésére.

Fejős Éva a Greenpeace veszélyes hulladéklerakók felszámolását célzó kampányát támogatja, s aki adományoz, annak esélye lehet arra, hogy az írónő bele álmodja személyét egy karakterként a következő regényébe. Mautner Zsófi az Igazgyöngy Alapítvány hátrányos helyzetű gyermekek tanodáját segítő projektje mellé állt, s egy szerencsés adományozót invitál egy közös főzésre, sőt az illetőről nevez el egy új ételkölteményt! Winkler Róbert pedig annak a nyertesnek kínál egyszerre két tesztvezetést is (két igen különleges autóval), aki a Magyar Rett Szindróma Alapítvány élményterápiás gyűjtésébe száll be.

„Olyan szervezetekkel indítjuk el ezt a kampányt, amelyekkel régóta szorosan együtt dolgozunk. Célunk, hogy az Adjukössze+ kampánnyal olyanokhoz is elérjünk, akik egyébként talán nem is gondolnának arra, hogy egy-egy civil ügyet támogassanak. Így azonban ők is megismerhetik ezeket a fontos és hasznos kezdeményezéseket, ráadásul egy különleges élményt nyerhetnek azzal, ha segítenek.” – mondta Szegedi Andrea, az adjukössze.hu programvezetője.

A kampányhoz tartozó videók megtalálhatók az adjukössze.hu oldalán.


Címkék
adományozás, NIOK Alapítvány, Adjukössze