Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Giving Tuesday mozgalom (Adakozó Kedd) ugyanis azért jött létre, hogy adományozásra bírja az embereket! Adhatsz pénzt, időt vagy tárgyakat is, a lényeg, hogy gondolj a nálad kevésbé szerencsésekre is!

Adakozó Kedd - Oláh GergőIdén november 28-ára esett az Adakozó Kedd, amire a NIOK Alapítvány online kampányt és egy élő eseményt is szervezett. A MagNet Bank vállalta, hogy az adjukössze.hu oldalon, az ország legnagyobb adománygyűjtő oldalán, a közösségi kampányokra beérkezett adományokat összesen 1 millió forintig megduplázza. Az eredmények a várakozásokat messze túlszárnyalták, így a MagNet támogatása - az előzetes megállapodás szerint - az adománybevételek arányában került szétosztásra a szervezetek között. A NIOK Alapítvány és a 28 különböző gyűjtő szervezet kampányának, illetve a Szabó Simonnal készült promo videónak köszönhetően az oldalon valamivel több, mint 4,9 millió forint adomány érkezett a közösségi projektekre. Ez az összeg pedig jóval nagyobb, mint a valaha volt legsikeresebb hónap az oldal 4 éves fennállásának történetében.

 

AdakozóKedd-LábasVikiA sikerhez nagyban hozzájárult, hogy hazai sztárok is csatlakoztak az Adakozó Kedd kampányhoz egy élő adománygyűjtő buli erejéig: az Akvárium Klub teraszán zenélt és adományokat gyűjtött a Giving Tuesday Fesztiválon Oláh Gergő, Tóth Gabi, a Margaret Island, Dorogi Peti (Intim Torna Illegál), és Járai Márk (Halott Pénz) is, a műsort pedig Linczényi Márkó vezette. A zenészek mind választottak maguknak egy-egy civilszervezetet (Kompánia Alapítvány, Kék Vonal, Őrzők Alapítvány, Csepp a Tengerben Alapítvány, Bátor Tábor), akiket a helyszínen is lehetett támogatni. Az Adakozó Kedd online és élő kampánya a MagNet támogatásával együtt 6 millió Ft felett zárt, ami ismét megmutatta, hogy #adnimenő!