Ezt a cikket több mint 1 éve publikáltuk, ezért az itt megjelenő információk mára pontatlanok, elavultak lehetnek. A felmerülő hibákért, tévedésekért, elavult információkért nem vállalunk felelősséget.

Kortárs művészettel a beteg gyermekekért

2016. november 03.

A MOM Park Galéria alapítása óta kiemelt figyelmet fordít a feltörekvő művészek, alkotók bemutatására. Legújabb kiállításukban népszerű graffiti művészek működtek közre, a képeket pedig jótékony céllal értékesítésre is bocsájtják.

Kortárs művészettel a beteg gyermekekért

Idén nyáron a bevásárlóközpont átalakítása során a belső terek takarófelületeinek dekorálására a hazai street art 10 ismert képviselőjét kérték fel, hogy mutassák meg saját stílusukban, számukra mit jelent az átépítés jelszava, a „WORK HARD, SHOP HARD”.

Az ennek jegyében született graffiti művek több mint egy hónapig voltak átmeneti díszei a MOM Parknak, egyes elemei pedig kiemelhető akvarell lapokra készültek. Ezekből készült most absztrakt kiállítás az üzletház lounge részén, melynek keretében lehetőség nyílik a képek megvásárlására is.

„A MOM Park Galéria időről-időre teret ad olyan kezdeményezéseknek, amelyek fontos társadalmi kérdésekre és problémákra hívják fel a figyelmet, emellett feladatunknak tekintjük a magyar művészek és feltörekvő alkotók népszerűsítését is.” – emelte ki Szegedi Anna, a MOM Park marketing és PR vezetője.

A bevétel felajánlásával nemes cél mellé áll a bevásárlóközpont: az Őrzők Alapítvány közreműködésével a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika ambulanciáján található baba-mama helyiséget újítják fel, megteremtve a lehetőséget, hogy az édesanya intim és meghitt környezetben szoptathassa a kisbabáját, amíg a kezelésekre várnak.

"A Tűzoltó utcai Gyermekklinika külön figyelmet szentel a gyógyulási feltételek javításának, valamint a klinikai körülmények korszerűsítésének. A baba-mama intim sarok felújítása mindezeken túl hozzájárul a családi egység megtartásához is, biztosítva a daganatos és leukémiás csecsemők és kisgyerekek igényeinek legmegfelelőbb kiszolgálását.” – tette hozzá Prof. Dr. Szabó András, klinikaigazgató.

A kiállítás november közepéig látogatható a MOM Parkban, további információért látogasson el oldalunkra!


Címkék
adományozás, jótékonyság