Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

A Row4Rights egy igazi kihívást jelentő, amatőr európai evezős esemény. Az Ausztriából induló, 400 kilométeres túra célállomása Budapest. A program során a résztvevők határokat szelnek át, adományokat gyűjtenek, közben pedig barátságokat kötnek.

Az idén második alkalommal elinduló Row4Rights az Európai Unió leghosszabb folyója, a Duna mentén halad, és három közép-európai fővárost érint: Bécset, Pozsonyt és Budapestet. A Row4Rights egy egyedülálló európai esemény, amelynek kettős missziója van: elérni a kitűzött pontot, valamint anyagi támogatást gyűjteni olyan jótékony szervezetek számára, amelyek az adomány összegét olyan projektek megvalósítására használják fel, amelyek a csapatok által meglátogatott területeket érintik.

A Row4Rights idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület is támogatja. A szervezet pikniket tart a csapatok budapesti megérkezésének alkalmából. Augusztus 17-én a Row4Rights csapatai hat, míg 25-én két hajóval érkeznek a Kopaszi gátra, ahol bárkinek lehetősége lesz arra, hogy fogadja az evezősöket.

(forrás: Élelmiszer Online)