Hírek
Hír
Az Önkéntességért Díj 2014 nyertesei
2014. december 05.


1252


Az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat 2014-ban 6. alkalommal adták át. Az eseményre a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának, Holnap Házában került sor.

A 2014. év díjazottjai kategóriánként:
 
Az Év Önkéntese 2014. 
Csorba Nóra: Nagyon lelkes, sodró lendületű személyiség, hamar központi szerepe lett az önkéntesek között. Egyre inkább vezetővé vált főszervezőként. 2013. tavaszán a Nick Vujicic programsorozat fő szervezője volt, elsősorban a Fővárosi rendezvényeken. Az önkéntesek vezetése mellett rengeteg más feladatot vállal a Nemadomfel Alapítványnál.
 
Az Év Önkéntes Programja 2014. 
Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK): A KÉK küldetése, hogy eseményein, kampányain és kutatásain keresztül a városi folyamatokat, az épített környezet lehetőségeit és korlátait ismerő, aktív állampolgárokat, tervezőket és szakértőket képezzen, akik magas szinten képesek megfogalmazni és megvédeni az általuk képviselt értékeknek és feladatoknak megfelelő térbeli politikák és tervezési eszközök körét. Tevékenységeiket önkéntesek segítségével valósítják meg.
 
Az Év Vállalati Önkéntes Programja 2014. 
Henkel Magyarország Termelési és Kereskedelmi Kft.: A Fenntarthatóság Nagykövetei program segítségével a fiatal nemzedék fenntarthatóság kérdéséhez való hozzáállásán szeretnének javítani az önkéntes nagykövetek. Felelős vállalatként a Henkel hisz abban, hogy a programnak hosszú távú eredményei vannak, hiszen a jövő nemzedéke tanulhatja meg és teheti mindennapi életének részévé a környezettudatos gondolkodást.
 
Az Év Pro Bono kezdeményezése 2014.
KPMG Hungária Kft.: A KPMG Felelős Társadalomért Programja (FTP) 2009-ben indult azzal a céllal, hogy két alapvető hazai problémára adjon hathatós választ.Magyarországon az elmúlt években egyre jelentősebb kihívássá vált a non-profit szervezetek átláthatóságának és menedzsmentismereteinek hiányossága. Meggyőződésük, hogy azáltal tudják a legnagyobb társadalmi hatást elérni, ha egy civil szervezetet segítenek küldetésének megvalósításában és hosszú távú fenntartható működésének erősítésében (multiplikátor hatás) a vállalat alaptevékenységhez illeszkedő, a munkatársak szaktudására épülő önkéntesség keretében. E szolgáltatások a szervezetek számára piaci viszonyok között nem lennének elérhetőek
 
A Budapest Bank „Esélyegyenlőségért” különdíja
BAGázs Közhasznú Egyesület: Célja egy közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellprogram kidolgozása és terjesztése. Az Egyesület további célja, hogy a nem-formális oktatás és önkéntes munka módszereinek alkalmazásával, képessé tegyék a telepen élőket arra, hogy saját maguk számára célokat fogalmazzanak meg és ezekért a célokért képesek legyenek lépéseket tenni. Ehhez nyújt a BAGázs eszközöket, lehetőséget és támogatást.
 
Az Év Közösségi Kezdeményezése 2014. (közönségdíj)
Rakaca Team: A Team Rakaca egy baráti társaságból alakult csapat, mely Észak-Magyarország egyik legszebb részén elterülő Rakaca víztározó környezeti állapotának romlását folyamatosan követte, megélte. A problémák azonosítása, felmérése után döntés született ezen állapot megszüntetése és jobb irányba vitele mellett. A csapat tagjait ez az elszánt cél köti össze.
 
A díj program megvalósításában az idén a Vodafone Magyarország Zrt., mint az Év Közösségi Kezdeményezése díj támogatója, a Budapest Bank Zrt. az Esélyegyenlőségi díj támogatója valamint a Tesco Globál Áruházak Zrt., az E-ON Hungária Zrt. és a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. volt segítségünkre, továbbá a Young and Rubicam Budapest (Facebook applikáció) és a Bortársaság (díjátadó rendezvény) támogatta programot.
 
GRATULÁLUNK A NYERTESEKNEK!
 
forrás: onkentes.huPályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keres ...
Címkék