Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Elkészült az Állami Számvevőszék jelentése a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) végrehajtásának ellenőrzéséről. Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a terv végrehajtása eredményesen szolgálta-e a tervezett célok teljesítését és a rendelkezésre álló források hasznosítását. Ennek során a támogatást nyújtó intézményeket, valamint 147 kedvezményezettet és projektet ellenőrzött az ÁSZ.

A jelentés szerint az NFT végrehajtása elősegítette Magyarország uniós integrációját, ugyanakkor a forrás-felhasználás társadalmi hasznának maximalizálása elmaradt. Magyarország szinte teljes mértékben fel tudta használni a mintegy 20 ezer projekt megvalósulását biztosító, közel 700 milliárd forintos fejlesztési keretet, de a kedvező pénzügyi teljesítés mintegy 35 milliárd forintos hazai költségvetési többlet-kiadással járt.

A jelentés teljes szövegét itt olvashatja el >>>