Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2012. március 28-án alakult meg az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének ünnepélyes aláírásával.

Az elmúlt két hónap újabb fejezeteket nyitott a kezdeményezés történetében. Május 23-án felállt a testület Etikai Bizottsága, melynek feladata, hogy a csatlakozó szervezetek kérelmét jóváhagyja. Az Etikai Bizottság vizsgálja ki a tagszervezetekkel kapcsolatos esetleges panaszokat is. Június 22-én a Bizottság megválasztotta első elnökét Jávorszky Iván személyében, és elfogadta a működéséhez szükséges alapdokumentumokat is. A dokumentumok nyilvánosak, és az Önszabályozó Testület oldaláról letölthetőek lesznek.

Röviddel az alakuló ülések után elindult az Önszabályozó Testület twitter csatornája is, ahol a testület működésével kapcsolatos rövidhíreket olvashatják az érdeklődők.
És hogyan csatlakozhatnak? A csatlakozás feltételei megtalálhatóak az atlathatosag.eu oldalon, kérdéseikkel pedig e-mailben fordulhatnak a kezdeményezés elindítóihoz az atlathatosag@niok.hu címen.