Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Partnerség erősödése és hálózatosodás a civil szektorban

2013. február 07.

Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért címmel tartott előadást Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Civil Információs Centrum kialakítása Vas megyében projekt nyitókonferenciáján.

A Vas megyei Civil Információs Centrumot (CIC) működtető Hegypásztor Kör által szervezett konferencián a helyettes államtitkár kiemelte: A CIC-ek kialakításával a kormány célja, hogy erősödjön a civil szervezetek együttműködése a közszféra és a vállalkozói szektor szereplőivel, valamint a közigazgatás, a civil és a vállalkozói szektor között.

"Az új civil törvény az állampolgárok aktivitására épülő civil szervezetek működési környezetét határozza meg" – kezdte az előadását a helyettes államtitkár. Szót ejtett a főbb változásokról, szervezeti formákról, a CIC-ek szerepéről, valamint a Civil Információs Portállal kapcsolatos ismeretanyag is bemutatásra került. A centrumok létrehozásától várt eredmények: a civil szektor minőségi átalakulása, az átláthatóság növelése, a társadalmi bizalom erősödése, a polgárok társadalmi aktivitásának fejlődése, a partnerség erősödése valamint a hálózatosodás.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

forrás: kormany.hu


Címkék
Egyéb, részvétel, Civil Információs Centrum, NIOK Alapítvány