Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Petíció a civilek és az Ökotárs védelmében

Alulírott környezet- és természetvédő civil szervezetek tiltakozunk az aránytalan és félelemkeltő rendőri intézkedések és nemtelen kormányzati támadások ellen, amelyek az Ökotárs Alapítványt és a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati programjának lebonyolítását végző szervezeteket érték és érik rendszeresen továbbra is.

Határozottan kiállunk a civil szféra szabadsága, a demokratikus szabadságjogok mellett. Szolidaritást vállalunk azokkal az emberi jogi, környezetvédelmi és szociális, a társadalom fejlesztését segítő, a kormányzattól független szervezetekkel, amelyeket a kormány el akar hallgattatni.

Meggyőződésünk, hogy egy érdemi civil kontroll nélküli kormányzat a diktatúrák sajátja, és nem erősebb, hanem gyengébb, bukásra ítélt Magyarországot eredményez. Egy demokratikus társadalom jólétét és fejlettségét a civil társadalom ereje és érdekérvényesítő képessége alapvetően határozza meg. 

Nyomatékosan kérjük a kormányt, hogy állítsa le a civil szférát támogató, illetve a civil kontrollt gyakorló nem kormányzati szervezetek elleni koncepciós, antidemokratikus eljárásokat! 

Budapest, 2014. szeptember 17.

Aláíró szervezetek:
Balokány-ligetért Egyesület
BME Egyetemi Zöld Kör
CivilFilm Egyesület
Csermely Környezetvédelmi Egyesület
GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete
Dorogi Környezetvédelmi Egyesület
Energia és Környezet Alapítvány
Fauna Alapítvány
Greenpeace
Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezetnevelési Egyesület
Harmónium Egyesület
Humusz Szövetség
Levegő Munkacsoport
Magonc Alapítvány
Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány
Nők a Balatonért (NABE) 
Ökológiai Stúdió Alapítvány
Pandal Egyesület
Reflex Egyesület
Szövetség az Élő Tiszáért
TerepSzemle Stúdió
Tiszántúli Természetvédők Társulata
Vadvirág Egyesület
Védegylet

Zöld Kapcsolat Egyesület 

forrás: mandiner.hu