Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

DEXIS Pályázati közlemény:

Támogatási program a civil társadalom számára, hogy a jogállamisági témákat a nyilvánosság számára érthetővé és relevánssá tegye. 

Finanszírozási lehetőség címe: Civic Education Small Grants  

Bejelentés típusa: Éves programnyilatkozat (APS)

Finanszírozási lehetőség száma: 2023-APS-001

Közzététel dátuma: 2023. március 8.

Pályázati határidők: Nyitva a zárásig. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatosan történik.

A pályázatokat a következő címre kell benyújtani: ceprolagrants@dexisonline.com 

Kérdések: A kérdéseket folyamatosan fogadjuk a fenti email címen

Támogatási cél A Közép-Európa Program jogállamisági tevékenysége (CEP ROLA), amelyet a Dexis Consulting Group (Dexis) hajt végre az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) megbízásából, olyan kreatív, helyi kezdeményezéseket kíván támogatni Bulgáriában, Magyarországon és Lengyelországban, amelyek a jogállamisági kérdéseket érthetőbbé teszik az állampolgárok számára. A programokat a lehetőség szerint a helyi közösség minél több tagjának bevonásával kell megvalósítani, elsősorban a nagyvárosi központoktól távolabb eső, alacsonyabb fejlettségű térségekben, ösztönözve a helyi kormányzati kezdeményezésekkel kapcsolatos szélesebb körű állampolgári részvételt.

Célok. A támogatási program céljai a következők:  

1) a jogállamisággal kapcsolatos ismeretek bővítése, különösen a nagyvárosokon kívüli, hasonló kezdeményezésekbe hagyományosan kevésbé bevont közösségekben;  

2) a civil társadalom ellenőrző és érdekérvényesítő készségeinek fejlesztése az állampolgári ismeretek oktatása, kreatív kommunikáció, a nyilvánosság bevonása és a kormányzat és az ágazatközi partnerek részvételével a jogállamisági kérdésekről folytatott vita révén.   

Terület. A javasolt programokat kizárólag Magyarországon lehet megvalósítani. 

Várt eredmények: 

A projekteknek a következő eredmények eléréséhez kell hozzájárulniuk: 

  • A jogállamiság és a jogállamiság fontosságának jobb megértése az állampolgárok számára. 
  • A kreatív szektor fokozott bevonása a jogállamisági kérdésekkel kapcsolatos állampolgári oktatásba. 
  • A jogállamisági kérdésekkel foglalkozó szereplők érdekérvényesítő és stratégiai kommunikációs készségeinek fejlesztése. 

A finanszírozás becsült szintje

A támogatásokat folyamatosan osztjuk ki, ezért a pályázóknak ajánlott időben jelentkezniük, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre. A támogatások mértéke várhatóan 5000 és 25 000 USD között mozog, a megpályázott tevékenységek méretétől és hosszától függően.

Jogosultak köre  

A pályázónak Magyarországon hivatalosan bejegyzett helyi szervezetnek kell lennie, és az összes alkalmazandó helyi szabályozásnak megfelelően kell működnie, beleértve, de nem kizárólagosan a vonatkozó helyi törvényeket és adóügyi szabályozást. Az alábbi csoportok/szervezetek pályázhatnak az éves programnyilatkozatban szereplő támogatásra: 

  • Helyileg bejegyzett (Magyarország) civil társadalmi szervezetek, beleértve a profitorientált és nonprofit szervezeteket, kutatóintézeteket és közösségi alapon működő szervezeteket. 
  • A fővároson kívüli szervezetek, valamint az ifjúsági, női és kreatív művészeti szervezetek jelentkezését előnyben részesítjük  

A további részletek és a teljes pályázati kiírás letölthető ITT