2024. március 15-én nyílt meg a jelentkezés a Culture Moves Europe Rezidenciaprogramok harmadik és egyben lerövidített körére. A program keretében továbbra is olyan szervezetek és művészek kaphatnak támogatást, akik külföldi művészeket és kulturális szakembereket fogadnának egy rezidenciaprogramra. A fogadónak a meghívott művészek számára megfelelő és biztonságos környezetet, felszerelést, valamint szakmai mentort kell biztosítania.

Fontos kiemelni, hogy a pályázat lerövidítése miatt a következő változásokkal kell számolnia minden a jelenlegi körre pályázónak:

  • Csupán két hónap áll rendelkezésre a pályázók számára, hogy projektötletükkel jelentkezzenek. (Pályázat közzététele: 2024. március 15., Beadási határidő: 2024. május 15. 23:59 CET)
  • Projektek végrehajtására csupán 9 hónap áll rendelkezésre. (Legkorábbi projektkezdés: 2024. augusztus 15., Projektek lezárása legkésőbb: 2025. május 15.)
  • A hosszútávú rezidenciaprogramok lerövidültek és most már csak 121-180 nap közötti időszakra pályázhatóak.
  • Az előző körhöz képest már minden projektnek kötelezően 2 célt kell választania.

A pályázatról szóló rövid, magyar nyelvű összefoglalónk IDE kattintva olvasható.

A Culture Moves Europe egy új állandó mobilitási program, amelyet az Európai Unió Kreatív Európa programja finanszíroz, és a belgiumi Goethe Intézet valósít meg.

Pályázati határidő: 2024. május. 15., 23:59 (CET)

Bővebb információ:
Culture Moves Europe;
E: culturemoveseurope@goethe.de
I: https://culture.ec.europa.eu/calls/culture-moves-europe-third-call-for-residency-hosts

forrás: kreativeuropa.hu