Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló Med Culture (Mediterrán kultúra) program Drama, Diversity and Development (Dráma, sokszínűség és fejlődés) projektje pályázatot hirdet kulturális érdekképviseleti projektek támogatására. Három felhívást tettek közzé különböző beadási határidőkkel.

A következő témákban lehet pályázni:

  • regionális vagy nemzetközi érdekképviseleti projektek támogatására, amelyek a kulturális jogokkal, a művészek és kulturális szakemberek jogaival való visszaélésekkel foglalkoznak. Pályázati határidő: 2015. augusztus 16.;
  • egy olyan film legyártásának támogatására, amelynek témája a dél-mediterrán régió etnikai, vallási és nyelvi kisebbségeinek kultúrája és kulturális jogai. Pályázati határidő: 2015. augusztus 9.;
  • szakképzett tanácsadók vagy kutatók a kisebbségeket érintő kulturális jogi visszaélésekkel szembeni jogi lépéseket vizsgáló megvalósíthatósági tanulmányainak támogatása. Pályázati határidő: 2015. augusztus 9.

Bővebb információ:

I: www.medculture.eu/information/news/three-new-open-calls-announced-drama-diversity-and-development

forrás: kulturpont.hu