Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása a hátrányos helyzetű kistérségekben

SZE
30

Határidő: 2012. szeptember 30.

Kódszám: TÁMOP- 3.3.8.B-12

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP-3.3.8. B-12. számú, „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása” című pályázat.

A konstrukció alapvető célja, hogy a közoktatási intézmények alkalmassá váljanak a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek/diákok, tanulók köztük roma gyermekek eredményes nevelésére-oktatására, támogassák iskolai sikerességüket. A kiírás hozzájárul ahhoz, hogy a többségében halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat nevelő oktatási-nevelési intézmények az egész napos iskola keretében olyan tevékenységeket végezzenek, amelyek elősegítik a tanulók iskolai sikerességének javulását.
A program keretében lehetőség nyílik egyrészről a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességét növelő, mintaértékű programok továbbfejlesztésére, azok más intézményben történő adaptációra való alkalmassá tételére, másrészről bevált programok adaptálására, illetve az adaptáció feltételeinek megteremtésére.

A rendelkezésre álló keretösszeg 2 000 000 000 forint.

A pályázatok benyújtására 2012. szeptember 1. és szeptember 30. között van lehetőség.

forrás, bővebben: NFÜ


Címkék
Egyéb, vállalatok, operatív programok, jogvédelem, pályázatírás