Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Zöldövezet 2011

JÚL
10

Határidő: 2011. július 10.

Az Ökotárs Alapítvány a MOL-lal együttműködve 2 fordulós pályázatot hirdet közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára. A pályázaton Magyarországon bejegyzett civil szervezetek vehetnek részt, akár iskolákkal illetve iskolai csoportokkal együttműködve az ország egész területéről.

Az érintett területre vonatkozó kiírási feltételek:

  • A pályázatban szereplő terület minimum 1500 m2 összefüggő, településen belüli zöld közterület. (50 000 főnél nagyobb lélekszámú településeken a sűrűbb beépítés miatt ettől el lehet térni, de ezt az Ökotárs Alapítvánnyal előzetesen egyeztetni kell)
  • A pályázatban szereplő zöldfelület a közösség bármely tagja számára, bármikor hozzáférhető, látogatható (így pl. nyárra bezáró iskolakertek nem támogathatók).

Pályázni lehet közösségi akció keretében, környezetbarát módszerekkel, közösségi használat céljából:

  • közpark, pihenőpark és kert, iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára;
  • zöldfelületeket összekötő útvonalak mentén fasorok, pihenőhelyek, kilátópontok létrehozására, vagy vonzerejük növelésére;
  • esetenként speciális célcsoportok (pl. mozgáskorlátozottak) igényeit kielégítő parkok létrehozására;

A Zöldövezet pályázat két fordulóban zajlik. Az első fordulóban a pályázók csak egy ötletet nyújtanak be, amelyben bemutatják a kiszemelt területet, valamint azt, hogy a helyi közösséget hogyan fogják bevonni a tér zöldítésének, átalakításának tervezésébe. Az első fordulóban nyertes pályázókat egy közösségi tervezésről szóló kézikönyvvel, valamint a folyamatot segítő, egynapos közösségi tértervező tréninggel segítjük. A képzésekre 2011. október folyamán kerül sor.
Ezt követően a nyertes pályázók a helyi közösséget, valamint szakértőket bevonva dolgozhatják ki a végleges parkosítási terveket, s ezt nyújthatják be a második forduló során. A második forduló nyertesei kapnak támogatást ahhoz, hogy megkezdhessék a program megvalósítását, a választott terület megújítását.

Első forduló beadási határideje: 2011. július 11. (hétfő)
Első forduló eredményhirdetése: 2011. szeptember 5. (hétfő)
Második forduló beadási határideje: 2012. január 9. (hétfő)
Második forduló eredményhirdetése: 2012. február 20. (hétfő)

További információk: http://zoldovezet.okotars.hu


Címkék
környezet, jogvédelem