Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Változó civil világ (2. átdolgozott kiadás, 2014)

Kiadványok

Kiadó: CompLex Kiadó Kft.
Ár: 0 Ft
Weboldal: http://www.complex.hu/Valtozo-civil-vilag-atdolgozott-kiadas@78_2558_kiadvany.html
Oldal szám: 395

Kézikönyv civil szervezetek számára

dr. Bódi György, dr. Gécziné dr. Bárdosi Eszter, Kahulits Andrea, dr. Kákai László, dr. Lakrovits Elvíra, dr. Lele Zsófia, Nagy József, dr. Nagy Krisztina, dr. Potháczki Dóra, dr. Tóth Bernadett

A 2012-ben megjelent kiadvány második, átdolgozott kiadása.

    • Az első kötet megjelenése óta bekövetkezett jogszabályváltozások, különös tekintettel a 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári törvénykönyv, szükségessé tették a könyv átdolgozását, aktualizálását.
  • Az új kiadványban külön fejezet foglalkozik a NAV gyakorlatával

A kötet átfogó képet nyújt a civil szervezetek létrehozásával, működésével és gazdálkodásával kapcsolatos feladatokról, kötelezettségekről, az igénybe vehető adókedvezményekről, mely ismeretek a mindennapi működésben segíthetik a szervezetek munkatársait.

A szerzők a szektor elismert szakértői, akik között található jogász, közgazdász, politológus, NEA-kollégiumi elnök, és civil ügyekben eljáró gyakorló bíró is. Felkészültségük és gyakorlati tapasztalataik garanciát jelentenek arra, hogy a kézikönyv olvasói hasznosítható ismeretekhez jussanak, így a téma iránt mélyebben érdeklődőknek is bátran javasoljuk a kézikönyvet.

A kiadvány a következő kérdésekre koncentrál:

  • alapítás, nyilvántartás,
  • működéssel kapcsolatos kérdések,
  • a civil szervezetek gazdálkodása,
  • adózás és számvitel,
  • a civil szervezetek támogatása.

forrás, bővebben: complex.huCímkék: könyvelés, adózás, civil törvény, civil szervezet, civil jogszabályok