Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.
Kedves Barátunk!
 
A Jogriporter Alapítvánnyal együttműködésben Videó érdekérvényesítés címmel képzést hirdetünk, amelyre várunk szeretettel téged és társaidat is.

Saját gyártású videók segítségével sok emberhez el tudjuk juttatni üzenetünket, oktatni tudunk, jogsértéseket tudunk dokumentálni és hangot tudunk adni azoknak, akik valamilyen okból a társadalom peremére szorultak.

A képzés tartalma:

1. nap: Mire használható a videó az aktivizmusban? Civil szervezetek videóinak példáin keresztül vizsgáljuk meg, hogy hogy tudunk dokumentálni, oktatni és mobilizálni audiovizuális eszközökkel. Felszerelés, fényképezési alapismeretek, kamerabeállítások, képkomponálás és interjúzási technikák.
2 és 3. nap: Videó vágás alapismeretek és gyakorlás.

Mikor? 2019. március 9-10 (péntek-szombat) és 23. (szombat), 10-17h
Hol? Közép-európai Egyetem (CEU) és Auróra közösségi központ, Budapest

Oktatók: Takács István Gábor és Surányi Ádám. A helyszínt két napra és a számítógépeket a CEU Média laborja biztosítja.

A képzésre elsősorban hátrányos helyzetű résztvevőket várunk. Mindenki a saját kamerájával fog dolgozni. Akinek nincs digitális fényképezőgépe vagy kamerája, annak elég egy videó rögzítésére alkalmas mobiltelefon is.

A képzésen a részvétel ingyenes, de ha be tudod fizetni a 30.000 Ft/fő részvételi díjat, akkor hozzájárulsz ahhoz, hogy programjaink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek! A képzés idejére kávét, teát, rágcsálnivalót és ebédet biztosítunk. Minden résztvevő utazási költségét megtérítjük, aki ezt az igényét előre jelzi. Minden esetben a legolcsóbb utazási formát tudjuk csak támogatni. Ha valamelyik résztvevőnek olcsóbb szállást foglalni, mint utazást fizetni, azt is térítjük.

Jelentkezés a Közélet Iskolája honlapján elérhető űrlapon

Jelentkezési határidő: 2019. február 25. (hétfő)

További információ: Fernengel Ági (06 20 957 1610), kozeletiskolaja@gmail.com