Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Kerekasztal: Hátrányos helyzetű választópolgárok a választási eljárásban

JÚL
01

Esemény időpontja: 2015. július 01.
Helyszín: Bálint Ház (Budapest, Révay u. 16, 1065)

Milyen kihívásokkal szembesülnek a látássérült szavazók? Hogyan és hol tudnak szavazni hajléktalan emberek? Milyen segítségek állnak a fogyatékkal élő választópolgárok rendelkezésére, és mennyiben felelnek meg ezek az ő valós igényeiknek?

Időpont:              2015. július 1. szerda, 18.00-19.30
Facebook:          https://www.facebook.com/events/944828272246664/

Milyen kihívásokkal szembesülnek a látássérült szavazók? Hogyan és hol tudnak szavazni hajléktalan emberek? Milyen segítségek állnak a fogyatékkal élő választópolgárok rendelkezésére, és mennyiben felelnek meg ezek az ő valós igényeiknek? Tényleg nagyobb arányban utasítják el a külföldön szavazni akarók kérelmeit, mint más választópolgárok különféle kérvényeit? Sok történetet hallhattunk, de mit mutatnak a számok? Mindez kiderül a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) érintettekkel szervezett kerekasztal-beszélgetéséből, és az ugyanekkor bemutatott választójogi jelentéséből, melyben eddig soha nem elemzett adatok is napvilágot látnak.

Résztvevők:

  • Németh Éva és Fekete Nagy Miklós — A Város Mindenkié hajléktalan aktivistái
  • Dr. Ozvári Lukács-Ádám — a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének jogásza
  • Léderer András – A University of London, School of Oriental and African Studies hallgatója
  • Mráz Attila — a TASZ Politikai Részvételi Jogi Programjának vezetője

Címkék
jogvédelem, esélyegyenlőség