Küzdelmeink története a magyar tiltakozási események egyedülálló adatbázisa (https://mozgalmak.hu/), amelyet most két műhelyfoglalkozással mutatunk be a szélesebb közönségnek. 

Az első műhelyfoglalkozás alkalmával munkásmozgalmi megmozdulásokat vesszük górcső alá, és a tiltakozási eseményekből kiindulva vizsgáljuk meg közösen a rendszerváltást követő privatizációs hullámot:

  • közelebbről is megismerkedünk a Szekszárdi Húskombinát és Tatabányai Brikettgyár dolgozóinak harcával,
  • megismerjük a különböző szereplőkre (tulajdonos, dolgozók, külső partnerek, az állam) jellemző álláspontokat,
  • és együtt gondolkodunk a privatizáció emberekre gyakorolt hatásairól.

A 3 órás műhelymunka során közösen járjuk körbe a fenti témákat, megosztjuk egymással a gondolatainkat és kapcsolódó tapasztalatainkat.

Hol: Budapest, Auróra Közösségi Ház (Auróra utca 11.) - akadálymentes helyszín
Mikor: 2023. március 16. 17.00-20.00

Ha szeretnél részt venni, regisztrálj márc. 12-ig: https://forms.gle/wvNRvmN9WVcGWGyV6

A részvétel ingyenes. Ha van lehetőséged befizetni az 5.000 Ft/fő részvételi díjat vagy annak egy részét, akkor adományoddal hozzájárulsz ahhoz, hogy a képzéseink hosszú távon is mindenki számára elérhetőek legyenek. A résztvevőknek a műhelyen útiköltség térítést, valamint rágcsálnivalót tudunk biztosítani.

Keress minket bátran, ha kérdésed van! http://www.kozeletiskolaja.hu/, info@kozeletiskolaja.hu, 06308717762

A műhelysorozat másik alkalmát ápr. 4-én tartjuk meg, amikor nőmozgalmi eseményeket dolgozunk majd fel.

A Küzdelmeink története mozgalomtörténeti adatbázis azzal a céllal jött létre, hogy hidat képezzen a múlt és a jelen között, hogy a most aktív szerveződések tanulhassanak elődeik hibáiból és erőt meríthessenek sikereikből. Az adatbázis jelenleg 11 társadalmi mozgalom tiltakozási eseményeit dolgozza fel a rendszerváltás utáni időszakban: Azoknak az embereknek a szavát hangosítja ki, akik szervezetten vagy olykor magányos harcosként tiltakoztak az őket érő igazságtalanságok ellen. Az adatbázissal az ő kiállásaikat elevenítjük fel, hogy ezen keresztül kirajzolódjon, a mozgalom tagjai milyen követeléseket tekintettek fontosnak és meddig voltak hajlandóak elmenni a megvalósításukért. (Jelenleg a honlapon az 1989 és 1994 közötti időszak érhető el, amely március közepén kibővül az 1994-’98 közötti, nyáron pedig az 1998-2002 között eseményekkel).