Zoom

Mostanában az egyik legnépszerűbb munkahelyi konferenciahívás eszköz, sok extra funkcióval, mint például az automatikus jegyzetkészítés, fájlmegosztás, biztonságos megbeszélések, stb. Alapvetően 40 percig ingyenes, de a koronavírus helyzetre való tekintettel már több országban ingyenessé tették hosszabb megbeszélésekre is. Amíg ez Magyarországon is így nem lesz, a CivilTechen keresztül kedvező feltételekkel elérhető. Itt gyűjtöttük össze részletesen is a Zoom előnyeit.

A Zoom-al kapcsolatban az utóbbi időben több biztonsági aggály látott napvilágot, ezeket illetve az ezekre adott lehetséges válaszokat és megoldásokat itt gyűjtöttük össze.

Google meet

Azoknak a szervezeteknek, akik aktívan használják a Gmail és a Google calendar funkciót, a leginkább kézreeső eszköz. Naptár eseményekhez automatikusan létrehozhatunk egy konferencia linket is, így a résztvevők könnyen, bármilyen alkalmazás letöltése nélkül csatlakozhatnak. Bár a Zoomhoz képest kevesebb funkcióval rendelkezik, könnyen kezel sokfős megbeszéléseket, és nagyon egyszerű a használata.

Messenger, Viber, stb. social media videohívások

Egyszerű megoldásnak tűnhet, főleg azok számára akik a mindennapi életben ezeket már használják, munkahelyi használatra mégse ajánljuk ezeket. A munka-magánélet egyensúly megtartása az online térben is kifejezetten fontos, és ezek az alkalmazások nem a koncentrációt igénylő, akár többszereplős megbeszéléseket támogatják.

Több angol nyelvű, videokonferencia eszközöket összehasonlító táblázat található az interneten, ezek közül ajánljuk a Videoconferencing guide-ot.

Tippek, hogyan is használjuk hatékonyan a fenti eszközöket >>>

 

Támogasd a nonprofit.hu-t!

Ha fontos neked, hogy minél több friss, releváns és nélkülözhetetlen tartalom eljusson a civil szervezetekhez, járulj hozzá a nonprofit.hu működéséhez.