Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Zoom

Mostanában az egyik legnépszerűbb munkahelyi konferenciahívás eszköz, sok extra funkcióval, mint például az automatikus jegyzetkészítés, fájlmegosztás, biztonságos megbeszélések, stb. Alapvetően 40 percig ingyenes, de a koronavírus helyzetre való tekintettel már több országban ingyenessé tették hosszabb megbeszélésekre is. Amíg ez Magyarországon is így nem lesz, a CivilTechen keresztül kedvező feltételekkel elérhető. Itt gyűjtöttük össze részletesen is a Zoom előnyeit.

A Zoom-al kapcsolatban az utóbbi időben több biztonsági aggály látott napvilágot, ezeket illetve az ezekre adott lehetséges válaszokat és megoldásokat itt gyűjtöttük össze.

Google meet

Azoknak a szervezeteknek, akik aktívan használják a Gmail és a Google calendar funkciót, a leginkább kézreeső eszköz. Naptár eseményekhez automatikusan létrehozhatunk egy konferencia linket is, így a résztvevők könnyen, bármilyen alkalmazás letöltése nélkül csatlakozhatnak. Bár a Zoomhoz képest kevesebb funkcióval rendelkezik, könnyen kezel sokfős megbeszéléseket, és nagyon egyszerű a használata.

Messenger, Viber, stb. social media videohívások

Egyszerű megoldásnak tűnhet, főleg azok számára akik a mindennapi életben ezeket már használják, munkahelyi használatra mégse ajánljuk ezeket. A munka-magánélet egyensúly megtartása az online térben is kifejezetten fontos, és ezek az alkalmazások nem a koncentrációt igénylő, akár többszereplős megbeszéléseket támogatják.

Több angol nyelvű, videokonferencia eszközöket összehasonlító táblázat található az interneten, ezek közül ajánljuk a Videoconferencing guide-ot.

Tippek, hogyan is használjuk hatékonyan a fenti eszközöket >>>

 

Támogasd a nonprofit.hu-t!

Ha fontos neked, hogy minél több friss, releváns és nélkülözhetetlen tartalom eljusson a civil szervezetekhez, járulj hozzá a nonprofit.hu működéséhez.