Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Hogyan használjuk jól a Zoom konferenciahívás eszközt?

Függetlenül attól, hogy a hálószobából, kávézóból vagy könyvtárból dolgozik, a Zoom kiváló eszköz.

A Zoom munkatársai összeállítottak néhány tippet, amelyek segítenek a Zoom praktikus használatában: a beállításokban, a zavaró funkciók korlátozásában, a titoktartás fenntartásában, és profi környezetet teremtenek megbeszéléseihez. 

A megfelelő licensz beszerzése és telepítése

 1. lépés: Hozzon létre egy Zoom fiókot - ingyenesen regisztrálhat! Van Pro verzió is, de ha csak gyors megoldásra van szüksége a megbeszéléséhez, akkor az ingyenes verzió biztosítja az összes szükséges funkciót és szolgáltatást. Bárhogyan is döntsön, kb. 30 másodpercig tart egy Zoom fiók regisztrációja. Dióhéjban a főbb különbségek:
 • Zoom Basic: Ez az ingyenes verzió. Nagyszerű a négyszemközti korlátlan videohívásokhoz és csoporthívásokhoz (40 perces időkeret, ha Ön a találkozó házigazdája). Korlátlan közvetlen és csoportos üzenetküldési lehetőségeket is elérhet a Zoom Chat segítségével.
 • Zoom Pro: Egy évre 74,95 USD-ért és a CivilTech adminisztrációs díjáért az összes alapvető és fejlett adminisztrátori lehetőségeket megkapja megbeszélésein, a megbeszélések hossza 24 órára van kiterjesztve, valamit megbeszéléseit felhőtárhelyre is rögzítheti. Hasonlítsa össze a csomagokat és az árakat, hogy megtalálja az Ön számára legjobbat. 

Zoom igénylése a CivilTech programban >>>

 1. lépés: Töltse le a Zoom Meetings szoftvert az asztalára és a mobiljára. Letöltő központunkat itt találhatja meg. Ezután csak jelentkezzen be, és készen áll az indulásra! 

Egy pár szó a beállításokról

A laptopján (Mac vagy PC) valószínűleg beépített kamera és audio lesz, de nagyban eltér a minőségi webkamerától és jó mikrofontól.

És ne felejtse el az internetet. Általában az otthoni internet nem olyan robusztus, mint az irodai hálózat. A Zoom optimalizálva van a hatékonyság érdekében, és kiválóan működik otthon, kávézókban és a mobilhálózaton. Sávszélesség csökkenése esetén a Zoom prioritást biztosít a hangnak a videó felett, hogy biztosan hallják a vonal túlvégén is.

Ha már készen áll a telepítésre, keresse fel a www.zoom.us/test webhelyet, hogy tesztelje a hangot és a képet. Csatlakozni fog egy gyors teszt-értekezlethez, amely segít a kommunikációs beállításokban. 

Kezdjen online megbeszélni és együttműködni kollégáival!

Íme néhány jótanács, hogy megbeszéléseiket hatékonnyá és hibátlanná tegyék a Zoom segítségével. 

Virtuális háttér (kép vagy videó) a káosz elrejtéséhez

Egy szép háttérkép vagy videó feltöltése segít elrejteni a háttérbeli rendetlenségeket és az egyéb vizuális zavarokat, különösen azok számára, akik esetleg a hálószobából dolgoznak, vagy kutyájuk körülugrálja, esetleg a konyhaasztalnál dolgozik.

Ideiglenes némítás a szóköz nyomva tartásával

Jobb biztosra menni és lenémítva használni a Zoom-ot, hátha ugat a kutya, vagy csenget a postás, ne zavarják a megbeszélést. A szóköz lenyomva tartásával feloldani a némítást egy gyors megjegyzéshez sokkal egyszerűbb, mint az audiobeállításokkal. Ezt a megoldást az összes Zoom Meeting csomag tartalmazza.

Képernyő megosztása

Könnyen megoszthatja képernyőjét és együttműködhet a Zoom-mal. Platformunk támogatja azt is, hogy több ember egyszerre ossza meg képernyőjét. Ez különösen előnyös a szorosan együttműködő csoportok számára.

Jegyzetkészítés

A Zoom támogatja a valósidejű együttműködést a faliújság szolgáltatás révén! Míg a faliújságírás az érintőképernyő nélküli eszköznél nehéz lehet, fontolja meg például egy iPad használatát, és annak megosztását.

Integrálja a naptárát

A legtöbben a Gmailt használják, így ez a rövid leírás is arról szól, de például az Office 365 vagy az Exchange naptárát is integrálhatja a Zoom-ba.

 1. Lépjen be a Zoom adminisztrátori felületére, és adja hozzá a naptárát. (Körülbelül 1 percig tart)
 2. Telepítse a Zoom for G-Suite beépülő modult, hogy a Zoom Meeting hivatkozások hozzáadása az összes naptáreseményéhez rendkívül egyszerű legyen.

Jegyzetelés megosztott tartalmon

Tervezési vagy dokumentumadatok szerkesztése sokkal könnyebb, ha közösen kommentálhatják és szerkeszthetik ezeket. Használja ki a jegyzetkészítő képességeket az együttműködés egyszerűsítése érdekében.

Használja ki a találkozón belüli csevegést a fájlok és erőforrások megosztására

A találkozón belüli csevegést arra is használhatja, hogy linkeket vagy forrásokat osszon meg a résztvevőkkel, amelyekről az ülésen beszélhetnek. Például megosztják a Google-dokumentumokat, URL-eket vagy csak gyors megjegyzéseket (hogy ne zavarják a folyamatban lévő beszélgetéseket).

Tegye biztonságossá megbeszéléseit

Lehet, hogy az irodai beállítások megfelelnek a biztonsági előírásoknak, de a távoli munkavégzéshez segítségre lehet szüksége. A Zoom rengeteg nagyszerű funkcióval rendelkezik, hogy biztonságossá tegye megbeszéléseit és biztosítsa a magánélet védelmét. A Zoom segítségével:

 • Zárt megbeszéléseket kezdeményezhet, melyek jelszót igényelnek a csatlakozáshoz
 • Engedélyezheti a Várakozás funkciót, és csak akkor fogadhatja a felhasználókat, ha készen áll arra, hogy csatlakozzon hozzájuk
 • A találkozó résztvevőit korlátozhatja csak adott domainről bejelentkezett, hitelesített felhasználókra
 • Engedélyezheti vízjel használatát az audión és a videón, ha a megbeszélés tartalma érzékeny
 • Korlátozhatja a képernyőmegosztást csak egy adott alkalmazásra, nem pedig az egész asztalra, így a résztvevők véletlenül sem tudják meglátni olyasmit, amit nem kellene.

Ingyenes versus Pro Zoom csomag 

Magyarországon az ingyenes Zoom Basic csomagba foglalt 40 perces megbeszélés időkorlátját még nem oldották fel - de egyes országokban már igen - ezzel szemben a Pro csomagban ez az időkeret 24 óra.

A Basic és a Pro csomag is maximum 100 résztvevőig teszi lehetővé egy megbeszélés megtartását, míg a Business csomagban megemelték e korlátot 300 résztvevőig.

Míg a Basic csomag csak nagyon alapvető lehetőségeket biztosít, addig a Pro csomag már fejlettebb adminisztrációs lehetőségekkel bír, mely magába foglalja például a felhasználók kezelését, a felhasználás elemzését, jelentések készítését, és a megbeszélések rögzítését is a felhőbe.

Zoom igénylése a CivilTech programban >>>

Biztonságos a Zoom? - Rések a népszerű videókommunikációs eszközben