Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

2010. december 09. 19:37

A Nemzeti Összefogás Alapítvány által létrehozott weboldalon bárki tehet felajánlást a hazánkat sújtó katasztrófák elszenvedői részére 

Hatmillió forinttal támogatja a vörösiszap-katasztrófa károsultjait a Nemzeti Összefogás Alapítvány. Az interneten is szerveznek adományozást: egy segélyportált indítottak, CókMók.hu címen, ahol bárki meghirdetheti adományozásra felajánlott használati tárgyait.


A Nemzeti Összefogás Alapítvány júniusban alakult, azért, hogy adományokat gyűjtsön az árvízkárosultaknak. A napokban ért véget a munka, csaknem 95 millió forint jött össze, a pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet osztotta szét.

Csak Edelényben 80 háznak az újjáépítését, helyreállítását tudtuk támogatni, továbbá Abaújszántón további 30-40 házhoz tudtunk hozzájárulni - mondta a Híradónak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője.


A Magyar Televízió júniusi, adománygyűjtő műsorának is köszönhető az a csaknem 95 millió forint, amelyből most a vörösiszap-károsultakat is támogatják, 6 millió forinttal.