Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

Hatmillió forint értékben adományoz informatikai eszközöket a Siemens Zrt. a katasztrófavédelemnek. Az ezekből felállított központ könnyebbé és hatékonyabbá teszi a vörösiszap-katasztrófa kárelhárítási munkálatait, és segít a további katasztrófahelyzetek megelőzésében.

A Siemens Zrt. informatikai eszközparkot (számítógépeket, navigációs eszközöket és szoftvereket) adományoz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF). Ezekből a berendezésekből áll föl az a vezetési pontnak nevezett irányítóközpont, amelyből a katasztrófa sújtotta Devecseren és Kolontáron a hatóság a mentési, a kárelhárítási és a további megelőzési munkálatokat irányítja. A Siemens nagy megbízhatóságú eszközöket, illetve azok speciális konfigurálását biztosítja, amely segíti és megkönnyíti a kármentési munkálatokat.

Mendelényi Dániel, a vállalat informatikai megoldásokkal és szolgáltatásokkal foglalkozó divíziójának igazgatója emlékeztetett rá, hogy a Siemens eszközeit és rendszereit már eddig is alkalmazták bonyolult és kritikus helyzetekben, így a cég szállított már olimpiai biztonsági rendszereket, illetve telepített cunami vagy más katasztrófa által sújtott területeken irányító központokat.
Éppen ezért nem volt kérdés, hogy a Siemens a magyarországi katasztrófában is felajánlja segítségét – tette hozzá Mendelényi Dániel. A cég a katasztrófavédelemmel együttműködve találta meg azokat a területeket, amelyeken a lakosság és a környezet hosszú távú védelmében segítséget tud nyújtani.



Siemens Magyarország
A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt alapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében, az elektrotechnikai és elektronikai iparban.
A Siemens AG általános magyarországi képviseletét a hazai Siemens-csoport vezető vállalata, a budapesti székhelyű Siemens Zrt. látja el. Kereskedelmi és szolgáltató profilja magában foglalja a Siemens termékek, rendszerek és technológiai megoldások hazai értékesítését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat (tanácsadás, tervezés, engineering, telepítés, üzembe állítás, műszaki üzemeltetés, szerviz) a következő fő területeken: energia- és környezetmenedzsment, egészségügy; automatizálás és irányítás, közlekedés, ipari és közületi infrastruktúrák, IT-megoldások és -szolgáltatások. A hazai Siemens-csoport vállalatai a 2009-es gazdasági évben több mint 2000 munkatársat foglalkoztattak, és 84,7 milliárd forintos konszolidált árbevételt értek el.
www.siemens.hu