Hírek
Hír
Mégis tárgyalna Norvégia a civil alapokról is
2014. június 05.


1122


Norvégia továbbra is vitatja a Norvég Alapok Kehi-vizsgálatának jogalapját, de szeretné minél hamarabb lezárni az ügyet, ezért a június 12-i brüsszeli tárgyaláson is téma lesz ez az ügy. Erről tájékoztatták a norvég kormány külügyi és fejlesztéspolitikai illetékesei Jeszenszky Géza magyar nagykövetet szerdán Oslóban – tudta meg a VS.hu.

A magyar nagykövetség nem adott tájékoztatást a szerdai megbeszélésről, hanem a magyar Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárságához irányított. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár a VS.hu-nak elmondta: a norvég kormány azért rendelte be a magyar nagykövetet, hogy megerősítse a Kehi-vizsgálattal kapcsolatos fenntartásaikat. Mint mondta: a norvég fél mihamarabb szeretné lezárni ezt az ügyet, ezért az eredeti tervekkel ellentétben június 12-én Brüsszelben a donor országok (Norvégia, Liechtenstein, Izland) és Magyarország közti tárgyaláson mégis szóba kerül a Kehi-vizsgálat és így a Civil Alapok ügye is.

Korábban a budapesti norvég nagykövetségtől még azt az álláspontot közölték, hogy a Civil Alapok nem képezik a két kormány közötti tárgyalás alapját és a június 12-i megbeszélésnek csak a 9 korábban felfüggesztett és nem a Civil Alapokon keresztül finanszírozott program lesz a témája.

Vagyis azzal, hogy a kormány nem csak az általa támadott Ökotárs Alapítvány által kezelt programra, hanem az összesre kiterjesztette a Kehi-vizsgálatot, elérte, hogy a tárgyalásokon szóba kerüljön a Civil Alapok ügye is, amit a kezdetektől szeretne. Az előzményekről és lehetséges kimenetelekről ebben a cikkünkben olvashatnak.

forrás: vs.hu
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Elsőként lakhatás” című (VEKOP-7.1.5-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című (KEHOP-1.2.1 kódszámú) egyszerűsített e ...
Pályázat
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal (ESZA)” című (VEKOP-7.1.4-16 kódszámú) felhívás.
Pályázat
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége pályázatot hirdet Éneklő Magyarország címmel amatőr énekkarok munkájának szakmai elismerésére.
Pályázat
Szervezete szeretne erősebb támogatói bázist építeni? Szeretnének több önkéntest vagy adományozót bevonni a szervezet munkájába? Fontosnak tartja, hogy megerősítsék kapcsolatu ...
Címkék