Ezt a cikket több mint egy éve publikáltuk. Mindent megteszünk, hogy naprakész információt szolgáltassunk oldalunkon, de előfordulhatnak elavult információk korábbi bejegyzéseinkben.

„AdjukÖssze” pályázati felhívás közösségi adománygyűjtéshez kapcsolódó szolgáltatások igénybevételére civil szervezeteknek

SZE
13

Határidő: 2015. szeptember 13.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány működteti az adjukössze.hu közösségi adománygyűjtő felületet, amelyen keresztül nonprofit szervezetek kezdeményezéseit támogathatják az adományozók online bankkártyás fizetés segítségével. Kevesebb mint 2 év alatt több mint 80 sikeres kampányt folytattak az oldalon a civil szervezetek, és több mint 35 millió Ft adomány érkezett be.

 

 

Jelen pályázat keretében arra kapnak lehetőséget a nyertes civil szervezetek, hogy az adjukossze.hu felületen ingyenes mentorálás és online kommunikációs képzés segítségével folytassanak le egy közösségi adománygyűjtő kampányt valamely megvalósítandó kezdeményezésük finanszírozásához. A jelentkezés a határidő leteltéig folyamatos, de az elbírálás érkezési sorrendben történik, így a létszám betelhet már a lejárat előtt is.

Az adjukossze.hu célja

Az adjukossze.hu azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezetek kezdeményezéseihez a hagyományos pályázatoknál gyorsabb, egyszerűbb, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson, növelje a civil szervezetek adománygyűjtési képességét. A forrásszerzés mellett az oldal célja a civil szervezetek és ügyek népszerűsítése, mivel jól áttekinthető, látványos és a közösségi médiában könnyen megosztható felületet biztosít számukra. A támogatók a kezdeményezések oldalán nyomon tudják követni az összegyűlt adományok összegét és itt értesülhetnek annak megvalósulásáról, ezzel erősítve a támogatói szándékot, növelve a szektor, a szervezetek, illetve a kezdeményezések iránti bizalmat.

Magyarországon ez az első olyan eszköz, amely civil szervezetek, közösségi kezdeményezések számára nyújt online adománygyűjtő felületet, alkalmazkodva azok igényeihez, lehetőségeihez, szakmailag támogatva gyűjtésüket, kommunikációjukat. A civil szervezetek 30 vagy 90 napos kampány keretében gyűjthetnek adományokat az adjukossze.hu oldalon a választott kezdeményezésük megvalósításához, amelynek során az ő feladatuk elérni a meglévő, illetve a potenciális támogatóikat.

A pályázat keretében biztosított szolgáltatás

A kampány előtt a szervezetek egy 10-12 fős, online kommunikációs képzésen vehetnek részt, ahol segítséget kapnak a kezdeményezés kiválasztásához és az anyagok, illetve a kampány kialakításához (megfogalmazás, képek, üzenetek, videó, kommunikációs terv). Ezt követően folyamatos egyeztetés mellett közösen kialakítjuk az indítandó kezdeményezést, amelynek adománygyűjtő kampánya alatt rendszeres beszámolók segítségével követjük a szervezet aktivitását, és személyre szabott mentorálást kap. A sikeresen gyűjtő kezdeményezések megvalósításáról beszámoló készül, amelyet a szervezet az adjukossze.hu felületre tölt fel.

A képzés a NIOK Alapítvány és a korábban gyűjtő szervezetek, illetve kommunikációs szakemberek tapasztalataira épül és várhatóan 2015. október elején kerül rá sor, míg a kampányok indításának időpontja 2015. november eleje. 

A pályázás feltételei

Az adjukossze.hu oldalon pénzadományt kizárólag csak civil szervezetek, alapítványok, egyesületek és nonprofit gazdasági társaságok gyűjthetnek. A pályázatban biztosított lehetőség igénybevételére továbbá az a szervezet jogosult, amely megfelel az alábbi feltételeknek:

  • Kirekesztett vagy hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkozik.
  • 2015 során frissített adatlappal rendelkezik a NIOK Alapítvány által működtetett Adhat Adatbázisban: http://adhat.hu/adhat-adatlap-civil-szervezetek-profilja
  • Rendelkezik 2014-es pénzügyi beszámolóval, amelyet letétbe helyezett az OBH-nál, illetve feltöltött a szervezet honlapjára.

Pályázati anyag

  • Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (google adatlap):

https://docs.google.com/a/niok.hu/forms/d/1OhKphhaSvXq8VlL5A4dfleBXEuR9ZjATgx8ovkqXoMg/viewform

A pályázatnál az eddigi egyéni adománygyűjtési tapasztalatokat és eredményeket, az adománygyűjtési terveket és az átláthatóságra való törekvést vizsgáljuk kiemelten. Előnyt élveznek azok a szervezetek, amelyek a lehető legszélesebb körben gyűjtenek adományokat.

A kitöltött pályázati adatlapot google dokumentumban kérjük beküldeni a fenti linken.

Határidő: 2015. szeptember 13. 2400 óra. Hiánypótlásra a határidő lejárta után nincs mód.

A beérkezett pályázatokból a NIOK Alapítvány választja ki azokat a szervezeteket, amelyek egy ingyenes mentorálással és képzéssel segített kezdeményezést indíthatnak 2015 novemberében az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon. A program az NCTA támogatásával valósul meg. https://norvegcivilalap.hu

További információk:

Email: adjukossze@niok.hu Tel.: +36-1-315-3151


Címkék
pályázat, pályázatírás, adománygyűjtés, NIOK Alapítvány, Adjukössze